Peković preti FIBA i KSS: Partizan će istupiti iz lige ako se nastave pritisci!

Predsednik Partizana spreman i na suspenziju i završetak sezone u slučaju pritisaka KSS-a, a najavljuje i tužbu protiv FIBA ako ostane pri trenutnim stavovima kada je u pitanju igranje Evrokupa

  • 31

Predsednik Partizana Nikola Peković gostovao je na televiziji N1 gde je orbazložio odluku crno-belih da igra Evrokup i smatra da je tužba protiv FIBA neminovna ukoliko ova organizacija ostane pri stavu da suspenduje reprezentacije sa Evropskog prvenstva i da Srbiji oduzme domaćinstvo na kvalifikacionom olimpijskom turniru.

- Mi nećemo da trpe ni KSS, ni Partizan. U četvrtak smo razgovarali i odlučili da zadržimo pravo da igramo Evrokup. O eventualnim posledicama razgovaraćemo kad budemo znali šta je sa FIBA definitivno.

- Mislim da će tužba biti neminovna ako FIBA ostane pri ovoj odluci. Onda će to morati da se reši na sudu i onim koji nema veze sa sportom - rekao je Peković i istakao da ne veruje da će Srbiji biti oduzet kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

- Kada je u pitanju olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu, KSS je obezbedio sredstva, biće to veliki spektakl. Lično, ne vidim način da se to odloži. Verujem da se neće završiti na ovome, bice tu nekih ustupaka i prolonigranja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Imali smo Upravni odbor gde je jednoglasno doneta odluka da se igra Evrokup. Međutim, mi još sa ostalih strana nemamo nijednu zvaničnu odluku prema kojoj bi mogli da se upravljamo.

- Zasad stvari stoje tako. Bez Evrokupa bili bi u velikom problemu. Imamo veliku želju da izađemo u Evropu, prvenstveno zbog sponzora. Veće su nam šanse da ih dovedemo ako igramo ovo takmičenje.

>>> Đilas pričao sa Pekovićem: Nadam se da nećemo morati da izbacujemo Partizan iz lige!

KSS je nedavno najavio da će suspendovati klubove koji se odluče da igraju Evrokup, a Peković na to odgovara da bi u tom slučaju Partizan završio sezonu i da je spreman na istupanje iz domaće lige, iako to nije u interesu kluba.

- Ta eventualna suspenzija bi za nas značila završetak sezone. Naravno, u tom slučaju klub bi možda smanjio neke troškove, ali nama je u interesu da završimo sezonu što bolje i što jače - zaključio je Nikola Peković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorcilo

    22. april 2016 | 20:47

    Ma ne dajte im bre da vas ucenjuju. Drzite svoj stav i ne odstupajte. Bravo.

  • Ibanjez ponos hrvatske zvezde

    22. april 2016 | 22:44

    Tako je pekmene samo rokajjjjjj

  • Istina boli...

    22. april 2016 | 23:18

    Srpska liga nije pod jurisdikcijom KSS-a tako da ona nema pravo odluicivanja i ne moze da izbaci nikoga iz KLS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA