OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA PRINCA: Niko nije znao da je toliko dobar u ovom sportu! (FOTO)

Legendarni muzičar bio je i odličan košarkaš, otkrio je u svojoj knjizi novinar Ture

  • 3

Nedavno preminula muzička legenda Princ bio je multitalentovana osoba. Osim za muziku i pesme koje je ostavio kao svoje životno delo generacijama koje dolaze, imao je dara i za košarku, o čemu se nije mnogo znalo.

To je otkrio novinar Ture Neblet, koji je u knjizi ''Umreću za tebe: Zašto je Prins postao ikona'', napisao da su se oprobali u igrnaju basketa 1 na 1. Tada je video njegovo neverovatno umeće.

- On je pokazao takmičarsku nastrojenost i naterao me da igram na isti način kao što sam igrao sa mnogima sa kojima sam igrao košarku ranije. Kretao se kao profesionalni košarkaš i kao jedan od onih mališana na koje morate da pazite svake sekunde. Samo jedan treptaj i bio bi negde gde ne očekujete.

- Izgubiš li kontrolu nad driblingom za tren oka on ti ukrade loptu. Skakao je oko terena kao mala buva, tako brzo da je ostavljao čuvara iza sebe ili ga pravio glupim ako ne bude oprezan. Sa takvom energijom i disciplinom bio je veoma brz u igri, ali nikada kao manijak ili van kontrole - opisao je novinar.

U prilog ove tvrdnje ide i fotografija koju su novinari iskopali iz njegove prošlosti, kada je igrao košarku još kao klinac.

Prins je preminuo 21. aprila u 57. godini nakon kraće bolesti. Pronađen je mrtav u svom stanu, nakon što se vratio iz bolnice nedelju dana ranije. Iza sebe je ostavio neke od najvećih hitova “When The Doves Cry”, “Purple Rain”, “Diamonds And Pearls” i mnoge druge.

Da podsetimo, pevač Princ je rođen kao Rodžer Nelson. Dobitnik je brojnih nagrada: sedam Gremija, Zlatni globus, kao i jednog Oskara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA