Durent i Vestbruk zakazali okršaj sa San Antonijem! (FOTO)

Udarni tandem Tandera zajedno postigao 69 poena za lagan prolaz protiv Dalasa u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa, Portland izjednačio protiv Klipersa, kao i Šarlot protiv Majamija

  • 0

Oklahoma je, posle San Antonija i Klivlenda, opravdala ulogu favorita u prvoj rundi doigravanja i plasirala se u naredni krug plej-ofa NBA lige gde je čekaju Sparsi.

Tander je bio superioran u četiri od pet mečeva protiv povredama osakaćenog Dalasa, koji, sem u drugoj utakmici, nije pokazao da može u ovom trenutku da parira Durentu, Vestbruku i ostatku ekipe Oklahome koja je završila seriju trijumfom 118:104, za konačnih 4:1.

Durent i Vestbruk bili su nezaustavljivi za Teksašane, postigavši zajedno 69 poena. 

Kevin Durent je ubacio 33, uz to je imao i 7 skokova, dok je Vestbruku asistencija nedostajala za novi ovosezonski tripl-dabl: 36 poena i 12 skokova bio je njegov učinak protiv teladi.

Na drugoj strani, među šestoricom "dvocifrenih" najbolji je bio Dirk Novicki sa 24 poena, iza njega Pauel sa 16, Anderson sa 14 poena... Ali, bilo je to dovoljno tek za častan oproštaj od ove sezone.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Posle meča Durent je, bez dlake na jeziku, odgovorio gazdi Mevsa Marku Kjubanu, koji je izjavio da je on jedini superstar u ekipi Oklahome, ne i Vestbruk.

- On je idiot! Ne slušajte ga, jer taj čovek je idiot. To je ono što imamo da kažemo o njemu, da je idiot. Sledeće pitanje - bio je više nego jasan Durent.

Za razliku od serije Oklahome i Dalasa, daleko više neizvesnosti vlada u duelima Šarlot - Majami i Portland - Los Anđeles Klipers, gde je trenutno 2:2.

Hornetsi su u drugoj utakmici pred svojim navijačima, još jednoj na mali broj poena, uspeli da savladaju Hit, ponovo bez povređenog Nikolasa Batuma, ovoga puta rezultatom 89:85.

Kemba Voker je bio junak pobede Šarlota sa 34 poena, uz njega i Džeremi Lin je dao važan doprinos slavlju sa 21 poenom. Kod Majamija, samo su Džo Džonson sa 16, te Luol Deng sa 15 poena bili na visini zadatka. Za nešto više nedostajala je bolja poenterska rola prve zvezde Dvejna Vejda (12p, 10as, 7sk) i jači učinak Hasana Vajtsajda pod košem (8p, 7sk).

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

I Portland je protiv Klipersa odbranio svoj teren za egal u seriji - 98:84.

Muke po trenera ekipe iz Los Anđelesa Doka Riversa nisu samo dva poraza u nizu, već povrede prvog pleja Krisa Pola, koji je izašao u trećoj četvrtini (prema prvim prognozama u pitanju je prelom treće metakarpalne kosti) i njegovog sina Ostina Riversa (leđa), koji je napustio teren početkom poslednje deonice. Vredi reći i da je Džej Džej Redik i dalje rovit, pa je i ovog puta bio ispod svojih standarda (8p).

Na drugoj strani, istakli su se Mekkalum sa 19 poena i Lilard sa 12, ali je istinski junak pobede i ubedljivo najbolji igrač utakmice bio Al-Faruk Aminu sa 30 poena i 10 uhvaćenih lopti!

Naredni meč serije igra se u Kaliforniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA