FK Partizan: Ko ne osudi ovaj incident nema više pravo da se zove partizanovcem!

Ovim putem javno pitamo dokle su pojedinci i interesne grupe, koje konstatno stvaraju atmsferu da je borba za vlast pitanje života i smrti, spremni da idu? Današnji incident nije bio samo napad na generalnog direktora FK Partizan, već i na sve zaposlene u klubu, navode crno-beli u saopštenju

  • 25

Pretnje i nasilje vezano za fudbal postalo je u Srbiji, nažalost, uobičajena pojava koja samo pokazuje na kojem se nivou kao društvo u celini nalazimo.

>>> NAPADNUT VAZURA U HUMSKOJ! Uspeo da pobegne, pretučeni vozač i član obezbeđenja! (FOTO)

Napad na direktora Partizana Miloša Vazuru i ljude iz njegovog okruženja su još jedna potvrda da u i sportu, gde bi trebalo da vladaju viteštvo i vrednosti civilizovanog sveta, vlada zakon džungle.

>>> NEĆEŠ JOŠ DUGO BITI OVDE! Brutalna poruka napadača kada su krenuli na Vazuru!

Nedugo posle teškog incidenta koji se dogodio u blizini stadiona, oglasio se Fudbalski klub Partizan saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Fudbalski klub Partizan obaveštava javnost da je danas oko 13,30 časova ispred službenog ulaza u prostorije kluba, na parkingu, od strane tri huligana fizički napadnut generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura. Tom prilikom teže su povređeni vozač kluba i pripadnik obezbeđenja, koji su zadobili teške telesne povrede, nakon čega su isti medicinski zbrinuti.

- Napad se dogodio, usred  dana, kada su huligani koji su spremno čekali ispred ulaza u klub, iznenada prišli generalnom direktoru Milošu Vazuri i uz pretnje: ”Ima života posle Partizana, nećeš još dugo biti ovde”, nakon čega su pokušali da fizički nasrnu na njega. Ceo događaj je snimljen sigurnosnim kamerama i odmah prijavljen policiji, čija je intervencija u toku. Po potrebi će snimci biti prezentovani javnosti.

Foto: Partizan.rs Foto: Partizan.rs

>>> Novi detalji napada na direktora Partizana! Jedan od pretučenih sa teškim telesnim povredama!

- FK Partizan najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin huligana i podseća da smo prethodnih dana i nedelja, upozoravali javnost i državne institucije da incident koji se desio  u svečanoj loži stadiona na utakmici sa FK Mladost Lučani neće ostati usamljen slučaj. Nažalost, bili smo u pravu. Nije se reagovalo na naša upozorenja, niti je javnosti prezentovano dokle se stiglo sa istragom o napadu na ljude u Centralnoj loži stadiona Partizana.

- Ovim putem javno pitamo dokle su pojedinci i interesne grupe, koje konstatno stvaraju atmsferu da je borba za vlast pitanje života i smrti, spremni da idu? Današnji incident  nije bio samo napad na generalnog direktora FK Partizan, već i na sve zaposlene u klubu.

- Takođe pitamo, da li se ovime želi poslati poruka da su životno ugroženi svi koji drugačije misle, kako bi u atmosferi linča, straha i pretnji pojedinci ostvarili svoje namere i preuzeli vođenje kluba. Da li smo kao društvo spremni da izvučemo pouke i razdvojimo huliganstvo od navijanja i kriminal od iskrene podrške klubu? Sigurni smo da će država delotvorno obezbediti da svako bez straha može da ostvari svoje ustavom zagarantovano pravo na rad i da obavlja poslove za koje je zadužen i odgovoran.

- Jesu li na ovaj način trebali da započnu pregovori na koje je ovih dana pozivala grupacija ljudi pod nazivom ”Crno bela familija”? Očekujemo da se otkriju ne samo izvršioci, već i inspiratori ovog napada i da oni koji u javnosti već izvesno vreme licitiraju sa izborima u Partizanu osude ovaj vandalski čin i svojim autoritetom pomognu smirivanju tenzija. Ovo nije Partizan i ko u najkraćem roku ne osudi ovaj napad nema više pravo da se nazove Partizanovcem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :)

    28. april 2016 | 19:40

    Odma im dati kaznu za primer,trojica na jednog onom heroju dati za početak 8 godinica neka malo razmisli gde živi ,a saucesnicima po 6.pa kada izdaju ni mrava nebi zgazili....

  • Eliot Nes

    28. april 2016 | 19:47

    U Srbiji treba ukinuti profesionalni fudbal i kosarku i obustaviti ucesce u svim medjunarodnim takmicenjima osim reprezentativnih. Uprave klubova i igraci da rade za plate i stipendije kao sto primaju drzavni sluzbenici. Mozda ce nam malo opasti kvalitet sporta,ali ce nestati kriminala koji truje nase drustvo,a narocito omladinu. Svi znaju da su klubovi i navijace grupe samo peravani za pranje prljavog novca i niko ne sme nista da preduzme. Da vidimo Tuzilastvo i Policiju na delu,jer uklanjanjem ovog zla kriminal u Srbiji bi se smanjo za pedeset procenata.

  • Ns

    28. april 2016 | 18:22

    Uprava napolje! Sta tu nije jasno ako ti se vice nekoliko meseci da odlazis ne znam sto cekas djavola, idi covece odlazi vise!! Uprava napolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA