Todorić ljut kao ris: Ko je Mirko Pavlović, nikad ga nisam sreo u svetu košarke

"Zar o mladim igračima priča čovek kome su dolazili roditelji da nose koševe, plene, tuže, traže ispisnice, koje je falsifikovao kada ih je registrovao za neku treću Zvezdu"

  • 2

Rat saopštenjima između dva naša najpopularnija kluba preselio se iz fudbala u košarku. Povod je bio poslednji derbi, a u redakciju Telegraf.rs stigla je reakcija Dragana Todorića, sportskog direktora Partizana u kojoj odgovara na prozivke koje je na njegov račun i račun Partizana uputio Mirko Pavlović, menadžer za  reorganizaciju i rekonstrukciju Crvene zvezde. Todorićevu reakciju prenosimo u celini:

"Smatram za mnoge listove da su ugledni i ozbiljni, da ne prave takve propuste, da stavljaju sliku jednog, a prenose izjavu nekog sasvim drugog čoveka. Tog Mirka Pavlovića iz Crvene zvezde Beograd Diva, koji po nalogu svog novog gazde za čiju se naklonost nemilosrdno bori, pominje mene i Partizan, nisam sretao u svetu košarke u kome sam 40 godina. Ni kao igrač, sportski direktor, funkcioner našeg najtrofejnijeg kluba, bilo u zemlji, regionu, niti po Evropi ili Americi gde je Partizan igrao.

Što se tiče čoveka sa slike uz tekst, isti na sastanku predsedništva udruženja prvoligaša predstavlja Radnički FMP, nekada Radnički Basket. Letos je pominjan kao menadžer za restruktuiranje KK Crvena zvezda, koja je dobrim delom i zbog njega, trenutno zamrznuta, pa ne znam u kom svojstvu i u čije ime, kog kluba i umesto koga se sada oglašava, koga predstavlja uopšte.

Gospodina Pavlovića sa slike sam viđao po hodnicima Pionira prošle sezone, gde se skrivao pošto nije smeo da uđe u dvoranu za vreme utakmica Crvene zvezde, zbog transparenata i vređanja navijača kluba čiji je bio generalni menadžer, zbog kojeg su organizovani i protestni skupovi na Malom Kalemegdanu. Ne znam ni koji je Mirko Pavlović tužio Zvezdu za dugovanja, a koji ju je u tim procesima zastupao? Da li je reč o istom čoveku ili dvojici ljudi?

Posle deset nacionalnih, pet regionalnih uzastopnih titula, evroligaških uspeha, 14 pobeda u nizu nad obe Zvezde, gde se mešaju identiteti kako klubova, tako i njihovih čelnih ljudi, ne bih o budžetima obe, pošto je počela predizborna tišina, a još manje o strahu i nervozi, posle svih tih trijumfa, pet u sezoni, kao i atmosferi koja se kreira u poslednje vreme, posle poraza od nas, ali i Vojvodine, Radničkog u Kragujevcu i na Krstu.

Partizan je osuđivao sva uvredljiva skandiranja, ali i kada su vređani njegovi igrači i treneri nije tražio da se prekine utakmica, isprazni dvorana, pretio, ucenjivao službena lica u Savezu, kao što je bio slučaj sa pojedincima na završnim turnirima kupa u Nišu.

Nadam se da će novine ispraviti propust i objaviti pravu sliku dotičnog gospodina Mirka Pavlovića, a ne čoveka koji je svojevremeno bio veliki protivnik aktuelnog predsednika nove Zvezde. Jesenas je izbačen sa utakmice njenih juniora i Beovuka u Vizuri zbog pretnji, a posle i napada na sudije, u šta su se uverili milionski TV auditorijum, gledaoci i prisutni roditelji. Nadam se da ćete i objaviti njegovu funkciju u Crvena zvezda Beograd Diva, košarkašku ili menadžersku biografiju, rezultate, uspehe, osvojene trofeje u zemlji, regionu, Evropi, nagrade i priznanja, medalje koje je osvojio.

Ne znam da li interese srpske košarke pominje Pavlović koji je učestvovao u urušavanju nekada velikog kluba sa Malog Kalemegdana, kao i domaće lige zalažući se za regionalnu, u kojoj mu sudije takođe ne valjaju, kao što svojevremeno nisu u našoj, što je i bio razlog odlaska ili neki drugi Mirko. A možda ne bi valjali ni u inostranstvu, samo kada bi se plasirao u Evrokupove, makar one u kojima ne igra Partizan.

Nadam se da će novine, kojima se obraćam, a ne misterioznom Pavloviću, ispraviti svoju grešku. Ovako, ne znam da li o mladim igračima priča čovek kome su dolazili roditelji da nose konstrukcije, plene, tuže, traže ispisnice, koje je falsifikovao kada ih je registrovao za neku treću Zvezdu. Iz te Zvezde, kao i iz predgrađa, odakle se oglašava drugi gospodin Pavlović, hrlili su u naš klub uprkos svemu, kako je dotični naveo novinarima, koje je zvao sa tuđim pripremljenim tekstom, jer teško da je kadar da svima prenese i osmisli isti sadržaj.

Iako ne znam ko je dotični gospodin, znam za čiju se naklonost ponizno bori i u ime koga zove medije. Znam i da u Srbiji uspeh najviše smeta. Znam i za frustraciju kako onih na klupi, tako i čelu kluba, što svojevremeno, dok su nosili crno-beli dres, bilo kao seniori ili pioniri, nisu mogli dobiti prostor u žestokoj konkurenciji našeg najtrofejnijeg košarkaškog kolektiva, zbog čega su i napustili Partizan, ali jednostavno u Partizanu ima mesta samo za najbolje ili one koji će to postati. "

(Dragan Todorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robby

    24. jul 2012 | 22:37

    Hvala ti sto si ovo napisala! Ja sam tiloko besna da je u meni sve zabetonirano i ne mogu jos uvek da vrisnem i oslobodim sebe pritiska. Dok je Sloba Milosevic bio predsednik ovi sto danas vladaju bili su opozicija koja je i tad pljackala Srbiju. Tada su napravili planove sta ce sve da uzmu kad dodju na vlast! 11 godina nemamo strateski i dugorocni plan za razvoj Srbije ali zato su oni sve po svojim planovima pljackali. Kad su dosli na vlast nisu hapsili da ne bi njih kada sidju s vlasti hapsili. Sve informacije i dokaze koje su imali cuvali su da bi reketirali. Drzavni reket! U Srbiji smrdi od glave!

  • ma neeeeeeeeeeeeee,.....

    10. jun 2012 | 11:36

    sve izgovori, rece i ostade ziv prepodobni Todoric,... isti onaj sto je posle Vrsca u gepeku sa svojim predpostavljenim vozio sudije ulicama grada Beograda, i sa zavrsnicom na Avali,...ipak mislim da je u pitanju strah od pocetka kraja "drzavnog projekta" i "sistema koji daje rezultate" ,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA