Rusi nas branili, a ko nas je izdao na tajnom glasanju?

Realno, da li ste očekivali ovo od Makedonaca i Grka?

  • 41

Kako je saopštena odluka da je epilog tajnog glasanja u korist Kosova i da će ova samozvana država ubuduće imati savez koji priznaje evropska kuća fudbala, tako su počele spekulacije, ko je za koga glasao, odnosno ko je bio protiv ulaska Kosova u UEFA, a ko je držao srpsku stranu i rekao ne želji iz Prištine.

>>> Zvezda u Glogovcu, Partizan u Prištini: Šta sad, sa žrebom evrokupova?

>>> IŽIVLJAVANJE NAD SRBIJOM: Kako je Kosovo odbijeno, pa primljeno u UEFA za samo nekoliko minuta

Ruski ministar sporta Vitali Mutko rekao je da je Rusija bila protiv na glasanju.

- Rusija nije podržala odluku Kongresa da se pridruži Kosovo UEFA. Ipak, ovo je demokratija i odluka većine i ona mora da se sprovodi - rekao je Mutko novinarima u Budimpešti.

Zanimljivo, albanski mediji ovakav stav predstavljaju kao rusku izdaju Srbije i nazivaju ruski savez tradicionalnim srpskim saveznikom u lobiranju protiv Kosova.

U Prištini idu dalje, otkrivaju, uz pomoć Dejana Savićevića, da su sve zemlje bivše Jugoslavije, izuzev Srbije glasale za prijem Kosova. Uz to dodaju informacije da su Grčka i Makedonija takođe bile na njihovoj strani, dok je navodno Švajcarska bila protiv.

Opet navodno, Švajcarci su ozbiljno zabrinuti jer imaju veliki broj reprezentativaca koji mogu da pređu u reprezentaciju Kosova.

VAŠ STAV

Šta mislite vi, ko je mogao da bude na naoj strani, a ko na strani protivnika?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hirurg

    3. maj 2016 | 17:33

    VUČIĆU POGLEDAJ MALO BOLJE KO SU PRIJATELJI.

  • топлистанадреалиста

    3. maj 2016 | 17:33

    Само су Руси били на нашој страни!!! То је чињеница!!....или неко мисли да су то швабе и енглези? Уосталом шта има везе? То су нам пријатељи, та еУ....

  • Zen

    3. maj 2016 | 20:35

    O cemu vi pricate? Pre neki dan je devojci koja je u sred Rusije pobedila u rvanju podignuta zastava Kosova. Nema brace, samo interes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA