Novak u polufinalu: Srbin jači od Raonića i španskih provokatora!

Japanac Nišikori Đokovićev rival u meču za finale

  • 25

Posle Rafaela Nadala, Endija Marija i Keija Nišikorija, poslednji polufinalista Mastersa u Madridu je Novak Đoković koji je sedmi put u karijeri u isto toliko mečeva pobedio Kanađanina Miloša Raonića.

>>> Paklen žreb za Novaka u Rimu: Već u četvrtfinalu sledi šampionski derbi!

Novak je bio bolji od njegove "redovne mušterije" rezultatom 6:3, 6:4 i u polufinalu ga čeka Japanac Kei Nišikori.

Pored Kanađanina, Novak je morao da se nosi i sa španskom publikom, koja je u nekoliko navrata nesportski reagovala i "dobacivala" našem igraču, ali je Srbin bio dovoljno koncentrisan i stabilan da mirno privede meč kraju.

Raonić definitivno "leži" Novaku kao rival, pošto je u dosadašnjih sedam duela osvojio tek jedan set protiv Srbina, a izgubio svih 12 posle toga.

Đokovićev trijumf bio je vidljiv "iz aviona" posle dominacije u prvom setu, kada je jedan brejk bio dovoljan našem igraču da "slomi" protivnika.

U drugom setu, tek malo više problema za Srbina, ali daleko od toga je imao ozbijne krizne momente. Zapravo, tek jedan. Kada je Raonić, na 5:4 za Novaka, dobio brejk šansu, ali je nije iskoristio, pa je Đoković, iskoristivši četvrtu meč loptu, upisao novi trijumf protiv rođenog Podgoričanina, i plasirao se u polufinale.

U finišu seta neko je pokušao da poremeti pvog igrača sveta. Iz publike je nešto "dobacio" našem teniseru, a ovaj se okrenuo i odgovorio "manana" (sutra), ne baš raspoloženog izraza lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    6. maj 2016 | 23:53

    Kao i svi nasi ljudi najvise volimo Novaka on je stvarno super igrac ali ono sto me nervira to je komentator koji vodi mec na sport klub , ne mogu da shvatim da jedno dobacivanje iz publike vi nazivate Spansku publiku ispod nivoa, sta cete reci za publiku u Londonu i Njujorku trebate znati da u svakoj publici imate deset budala koji se ponasaju nesporski poznajem dosta Spanaca i oni su odusevljeni Novakom mnogo vise i od Francuza , Italijana i posebno od Svajcaraca pozdrav!?

  • Nina

    6. maj 2016 | 23:36

    Zasto ga mrzi brojna publika sirom sveta? Zato sto je najbolji I niko mu ne moze nista. To je to!

  • Mirjana

    6. maj 2016 | 23:51

    Sve čestitke, idemo dalje uživanje je gledati te !!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA