Superliga: FMP iznenadio Metalac u Valjevu, Mega pregazila Konstantin

"Panteri" su pobedili Aba ligaša 84:80 u Valjevu, dok je Mega lagano pobedila Konstantin 93:63

  • 3

Prvo kolo košarkaške Superlige Srbije donelo je i jedno iznenađenje. FMP je pobedio ABA ligaša Metalac u Valjevu sa 84:80, dok je Mega pregazila Konstantin sa 93:63.

Zvezda na "+40" protiv Tamiša u sablasno praznom Pioniru!

Ognjen Dobrić vodio je FMP do velike pobede u Valjevu sa 25 poena (9-13 iz igre), Filip Čović imao je 15 poena (5-11 iz igre) i 11 asistencija, dok je Marko Tejić upisao 14 poena (6-12 iz igre) i po 2 skoka i asistencije.

Najbolji u ubedljivoj pobedi Mege bio je Rade Zagorac sa 20 poena (6-8 iz igre), 5 skokova i 7 asistencija, a odlični na zvaničnom debiju u dresu Mege bili su Ivica Zubac i Petar Popović. Hrvatski centar imao je 16 poena i 5 skokova, a Popović je ubacio 18 poena.

Superliga, 1. kolo:

Partizan - Borac 102:79

Crvena zvezda - Tamiš 94:54

Metalac - FMP 80:84

Mega Leks - Konstantin 93:63

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljupce

    8. maj 2016 | 22:51

    Strasna liga zvezda plus 40 partizan plus25 mega plus 30 jad i beda ako ne budemo igrali aba ligu mozemo da se slikamo na celu sa Tegeltijom!!!

  • Divos

    9. maj 2016 | 08:03

    Ове године имамо кулминацију бизарности када је у питању српска кош. лига. Ето, почиње у мају, када европске лиге улазе у завршницу, почиње након готово 2 месеца паузе и последица погубне оријентације да нека регионална лига има предност над националном. Неки баш истрајавају на сатирању српске кошарке. Разлози изгледа нису спортски већ друге природе. Да је тако, показује и активност ботова који су се већ размахали, и ударају по српској лиги. Броје како ће АБА лигаши проћи са остатком, оно у стилу, то је та лига, Партизан +20, Звезда +30, Мега +40, Металац +50, и тако после сваког кола бла, бла. Добро сад, Металац није +50, али и шта знају ботови, а и реално, ако имају толику одбојност према српској лиги који је ***** уопште прате. Е сад, вратимо се српској кош. лиги. Звезда је очигледно доста боља од Тамиша, разлика у квалитету је приметна. Исто важи и за Мегу у односу на Константин. Овај меч Металац-ФМП сам одабрао и пратио, и добро сам одабрао. Јако занимљив и квалитетан меч. ФМП-ова млађарија показала једа има потенцијал, Добрић се намернуо као момак на којег ваља обратити пажњу. Металац је довео одличног плеја Новака, но нису битно подигли ниво игре, безидејни напади које је лако "скенирати", често конфузни уз пуно изгубљених лопти. Мораће то поправити Већ се назиру екипе које ће у 1/2Ф плеј-офа, но Партизан и Мега су се опасно појачали, очекујем занимљиву завршницу, а Звезди ће бити доста теже освојити титулу шампиона Србије него ову регионалну лигу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA