≫ 

FIFA primila Kosovo!

Svetska fudbalska asocijacija primila je Kosovo pod svoje okrilje kao i UEFA

  • 60

Po prijemu Kosova u FIFA ova selekcija srpske pokrajine mogla bi da dobije naknadno mesto u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a prema ranijem dogovoru igralo bi u grupi sa selekcijama Hrvatske, Turske, Islanda, Finske i Ukrajine.

>>> IŽIVLJAVANJE NAD SRBIJOM: Kako je Kosovo odbijeno, pa primljeno u UEFA za samo nekoliko minuta

Pitanje Kosova je bilo  poslednja 15. tačka reda Kongresa, a za najveću fudbalsku organiziju dobilo je većina glasova, odnosno 105.

Međutim, oni su dobili čak 86% glasova.

Kosovu su otvorena vrata za FIFA jer je nedavno primljeno u UEFA, iako je tada prekršen Statut koji nalaže da članstvo može da dobije samo zemlja priznata od Ujedininjenih nacija.

Ali to nije sve...

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) na Kongresu u Meksiko Sitiju u članstvo je, posle Kosova, primila i Gibraltar, koji je postao 211. članica te organizacije.

Gibraltar je već dve godine član UEFA, nakon što je protiv te konfederacije dobio spor na Sudu za arbitražu u Lozani.

Ta selekcija već je igrala u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Francuskoj, a biće uključena i u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. maj 2016 | 21:59

    NAIVCINE SRBI JOS UVEK NEMOGU DA UKAPIRAJU STA ZNACI BITI SNABDEVAC SVETA DROGOM A DA JE OBRT U TRGOVINI RAVAN PROFITU ENGLESKE INDUSTRIJE !!!! RADI SE O MILIJARDAMA DOLARA I EURA GODISNJE !!!!! A STA DA VAM PRICAM STA ZNACI KAD NEKO MOZE DA VAM NABAVI ORGANE!!!???!!! KOSOVA NATO DRZAVA!!!!

  • Robi zvezdin krcun

    13. maj 2016 | 21:02

    A ja se pouzdao u premijerove evropske prijatelje da ce nam pomoci...

  • k-swiss

    13. maj 2016 | 21:02

    Pa. Sta ste cekali o ljudi svatite jednom da kosovo je izgubljenoo. I da se vi ne pitate za tu krajinu kosovo je siptarsko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA