≫ 

Partizan prejak i za Nišlije!

Crno-beli "obrnuli krug" u grupi Superlige sa tri pobede, Veličković i Vilson najbolji u timu Aleksandra Džikića

  • 16

Tri utakmice - tri pobede.

Košarkaši Partizana su, posle Borca i Mege, savladali i Konstantin rezultatom 89:73 i potvrdili dominaciju u grupi A, pre početka drugog kruga kada će biti domaćini Megi, a gostovati Čačanima i Nišlijama.

Ekipa Aleksandra Džikića je prvi put ove sezone, u okviru domaćeg prvenstva, igrala pred publikom, koja je mogla da vidi vrlo dobar meč i očekivan epilog kome su najviše doprineli Novica Veličković sa 17 poena (3/5 za tri) i Džamar Vilson, koji je postigao dva poena manje.

Vredi reći da je Konstantin pružio jak otpor favorizovanom Partizanu u prvih 20 minuta, kada je vođstvo bilo na strani Nišlija (35:32), ipak nije dugo trajalo u nastavku.

Goste je predvodio Tasić sa 18 poena.

Očigledno da je Džikić imao šta da kaže igračima u svlačionici, pa su oni po izlasku na teren u drugom delu, delovali daleko angažovanije i borbenije, pokazali onu energiju kojom obično "lome" rivale, i već posle 10 minuta, praktično, rešili pitanje pobednika.

Rezultat u trećem periodu je bio 30:12 u korist Džikićevog tima. Do kraja meča, Beograđani su prilično rutinski priveli meč kraju.

Pored Veličkovića i Vilsona, "dvocifreni" su bili još Cvetković sa 13 poena, Džons sa 11, Murić i Vilijams sa 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS crno beli grad

    14. maj 2016 | 21:59

    Ajmo crno beli oooooo...slavice se titula...Partizan je sampion, peva cela Srbija...jedna je institucija u Srbiji...

  • Grobari Titel

    14. maj 2016 | 22:44

    Gazi

  • MikiGrobarRUSSIA

    15. maj 2016 | 00:10

    ovi sto lupaju minuse to su navijaci bez kluba,cisto da razjasnimo....dobro je pa prate evropske boston seltikse kako nas zovu preko.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA