≫ 

Đoković objasnio kako je povredio sam sebe, i kroz smeh poslao poruku deci (VIDEO)

Najbolji teniser sveta imao je nesvakidašnji problem tokom meča sa Nišikorijem

  • 2
Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

Veliku borbu je Novak Đoković morao da pokaže u polufinalu Rima, gde je tek posle tri sata i seta uspeo da savlada vrlo upornog Keija Nišikorija.

Meč je počeo tako što je Srbin povredio samog sebe kada je hteo da očisti patike od šjake.

- To je bila čudna situacija. Udario sam sebe prilično jako kad sam hteo da očistim patike, i to u članak, i čak sam zadobio modricu. Bolelo me neko vreme, a onda je bol popuštao, i vratio se na kraju meča. Nadam se da će sutra biti sve uredu - rekao je Novak, rekavši da nema mnogo vremena za oporavak.

>>> Đoković dobio opomenu, pa prišao dečaku i odbrusio nekorketnom Nišikoriju! (FOTO) (VIDEO)

- Bio sam već u ovakvim situacijama. Daću sve od sebe.

- Ali, poruka za svu decu koja se bave tenisom: Pazite kada čistite svoje patike, budite sigurni da ramom udarite svoju patiku - kroz smeh je reako Đoković.

Novak je pohvalno govorio o protivniku.

- Bio je besprekoran u prvom setu, nisam mogao mnogo da uradim. Bio je agresivan kao i uvek, ali sada i uporniji. Voli da igra brzo. Svaka čast Keiju na borbi i kako je igrao u važnim momentima u trećem setu. Da je pobedio, sigurno bi bilo zasluženo. Jedan poen je bukvalno napravio razliku. Ovo je odličan primer kako meč može biti odlučen u tek nekoliko poena.

Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

>>> Legendarna hrvatska sportistkinja: Đokovića izdvajam od svih tenisera

- Mislim da sam bolje igrao večeras nego protiv Rafe. Prisilo me da se branim sa osnovne linije i da čekam priliku. Možda u tek nekoliko gemova kada bi poeni bili nešto kraći - zaključio je Đoković.

S druge strane, Nišikori je svestan propuštene prilike.

- Žao mi je i razočaran sam. Mislim da sam pokazao dobar tenis u prvom setu. Bio sam agresivan, i onda sam stao u drugom setu, a i on je počeo bolje da igra. U trećem sam mogao da budem bolji, dosta me je pritiskao i opao mi je prvi servis. To me je koštalo dosta poena. U taj-brejku sam napravio mnogo neiznuđenih grešaka, mislim da su bile tri zaredom pri rezultatu 3:3. To mi je bila najveća greška na ovom meču - rekao je Nišikori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    15. maj 2016 | 09:39

    Jao Nole sinoc si mi skratio zivota zbog igre. Verujem u tebe i znam da ces ga poslat po sibice, ali bilo je stresno strasno. Samo ostro i na prvu, danas jos jedan pehar ako bogda.

  • Zule

    15. maj 2016 | 01:58

    Dobro Nisikori! Zapisacemo negdje ds si prilicno dobro igrao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA