≫ 

Tužni i ponosni Velja: Imao sam sve u svojim rukama, srebro za porodicu i Srbiju

Velika stvar je biti na podijumu na ovakvom takmičenju, poručio je evropski vicešampion

  • 2

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u Londonu u trci na 200 metara slobodnim stilom.

Stjepanović, koji je branio zlato u istoj disciplini, trku je završio vremenom 1:46.26, što je bilo za 16 stotinki slabije od prvoplasiranog Holanđanina Sebastijana Feršurena.

- Želeo sam zlato, hteo sam bolje vreme. Imao sam sve u svojim rukama, do pred kraj trke. Na kraju - drugo mesto u Evropi. Velika stvar je biti na podijumu na ovakvom takmičenju. Jesam malo tužan, ali sam u isto vreme i ponosan. Hvala svima vama na ogromnoj podršci, brojnim porukama i čestitkama, i na ovom video klipu koji mi je stigao u inbox pre nekoliko minuta. Čestitke Veršurenu na pobedi, zaslužio je trijumf. Srebro posvećujem svojoj porodici, kao i svojoj zemlji Srbiji - napisao je Velja na svojoj Fejsbuk stranici.

Stjepanović je doneo Srbiji prvu medalju na ovogodišnjem takmičenju u Londonu.

- Dao sam sve od sebe. Ali, ovo nije bio moj dan, niti moja trka. Nisam zadovoljan sa srebrom, zato što znam da sam mogao bolje da otplivam. Meni je u ovom trenutku vreme bilo značanije nego medalja. Ali, bolje je da sam sada pogrešio nego u Riju. Sa druge strane, moram da budem ponosan jer nije mala stvar osvojiti drugo mesto u Evropi. Odličje posvećujem svojoj porodici i svim navijačima u Srbiji koji su me podržavali - izjavio je Stjepanović.

Srpski plivač, koji je branio zlato iz Berlina osvojeno pre dve godine, vodio je do samog finiša kada ga je prestigao Holanđanin Sebastijan Veršuren.

- Sebastijan je u top formi, i čestitam mu na pobedi. Zaslužio ju je. Što se mene tiče, završnica je bila jako loša. Par stvari sam slabo uradio, kao što su bili okret na samom kraju i poslednjih 10 metara trke. To u Riju ne sme da se dogodi. Sutra na 100 metara idem bez opterećenja. Opet, glavni cilj je da uđem u polufinale, a onda i u finale. Korak po korak - zaključio je Stjepanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    18. maj 2016 | 21:23

    Bravo decace. Bice medalja i veselja i ubuduce. Samo napred hrabro. Sve najbolje time zelim.-:))

  • Grožđije

    19. maj 2016 | 11:32

    Alal ti pištolj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA