Turnir prijateljstva u Bijeljini ponovo povezao region!

Kao i ranijih godina i na ovom turniru učestvuju mlađe kategorije svih ekipa iz bivše Jugoslavije počev od Crvene zvezde, Partizana, Zagreba, Osijeka, Vardara, Sarajeva itd

  • 1

Idejni tvorac Turnira prijateljstva Savo Milošević, uoči trećeg po redu takmičenja na kojem će se sresti najbolji mladi fudbaleri iz regiona, izjavio je da je prezadovoljan urađenim i da je dolazak u Bijeljinu postala stvar prestiža.

Na ovogodišnjem turniru, koji je drugi put uzastopono uvršten u kalendar UEFA, a od sada i pod pokroviteljstvom UNICEF-a učestvovaće 16 ekipa podeljenih u četiri grupe: A grupa: Crvena zvezda, Budućnost Podgorica, Željezničar, Zagreb; B grupa: Partizan, Sarajevo, Osijek, Vardar; C grupa: Dinamo Zagreb, Vojvodina, Olimpija, Velež; D grupa: Rijeka, OFK Beograd, Sutjeska, Sloboda Tuzla.

- Verovao sam da možemo da napravimo nešto posebno, s obzirom da takva jedna priča nedostaje na ovim prostorima. Često slušamo priče o nekoj regionalnoj profesionalnoj ligi, međutim pošto su tu stvari komplikovane, razmišljao sam da bi možda, ako su deca u pitanju, biti manje tenzija i manje problema. To se i ispostavilo kao tačno. Verovao sam u ceo projekat i evo sada već imamo situaciju da smo desetine ekipa morali da odbijemo - izjavio je Milošević.

Prema njegovim rečima, Turnir prijateljstva je uspeo u nečemu što nikome drugom nije pošlo za rukom već dugi niz godina, a to je da okupi sve najbolje fudbalske klubove iz regiona na jedno mesto.

Foto: Promo Foto: Promo

- Naš primarni cilj i jeste bio da preko ovog turnira pokažemo kako to zaista može da funkcioniše besprekorno i koliko je sve to zaista pozitivno. Ima još jedna stvar, koja je jako bitna, a moram da je istaknem, iako će možda zvučati arogantno.

- Mi smo ovim turnirom podigli nivo fudbala kada su u pitanju mlađe kategorije na Balkanu, jer je samo takmičenje mnogo jače nego što ekipe imaju u svojim državama. To i jeste suština, pored društvenog dela da se deca iz regiona susreću, da stiču nova prijateljstva, da grade neke nove mostove, ali da isto tako izmere kvalitet na pravi način - kaže Milošević.

Foto: Promo Foto: Promo

Milošević kaže da UEFA i UNICEF daju posebnu dimenziju turniru.

- Veoma samo zadovoljni i ponosni što se posle UEFA i UNICEF uključio u ovu priču. TTo je ujedno i pohvala za sve ono što radimo, jer takve organizacije vrlo teško ulaze u bilo kakve projekte, ako ne smatraju da je reč o nečemu što je 100 posto pozitivno. Sve to daje novu dimenziju Turniru prijateljstva koji se od svog osnivanja trudi da promoviše vrednosti koje su možda malo zapostavljene, naročito na ovim prostorima - poručio je Milošević.

Turnir prijateljstva na programu je od 24. do 29. maja, a trofej brani Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    23. maj 2016 | 06:33

    Највећа господа у региону! Срби из РС, јер овако нешто ипак није могуће организовати код неког другог!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA