≫ 

Opozicija u Partizanu grmi: Nelegalna promena delegata Skupštine!

Opozicija aktuelnoj upravi crno-belih tvrdi da je došlo do grubog kršenja zakona i Statuta kluba

  • 3

Samo dan pred izbornu Skupštinu FK Partizan na kojoj će se birati novi predsednik i rukovodstvo crno-belih došlo je do, kako tvrde ljudi iz opozicije, do kršenja zakona i povrede Statuta kluba.

>>> ZEČEVIĆ: Vraćam se u Partizan! Samo dva čoveka mogu od mene tako nešto da traže (VIDEO)

Naime, aktuelni rukovodioci Partizana, takozvana Radna grupa zamenila je četiri člana Skupštine , što je pravno neizvodljivo.

Po stavu Ministarstva, ukratko rečeno, ovlašćenja ne mogu da se prenose sa delegata na delegata, zato što je Skupština Partizana tako koncipirana da svaki član predstavlja neko uže klupsko telo ili grupu radnika, koji su ga u Skupštini izabrali.

Zato neki drugi delegat ne može da glasa u tuđe ime, jer faktički ne može da glasa u ime cele grupe ili tela, koje je tog odsutnog delegata izabrala.

Danas je iz Skupštine kluba izbačen Dragan Ćirić ( podneo ostavku ) - umesto njega ušao Mića Nikolić ( zaposlen u Klubu kao pravnik ).Pre tri dana izbačen Ljubiša Tumbaković ( podneo ostavku ) - umesto njega ubačen Ivica Ilijev.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Takođe, pre dve nedelje izbačeni Ostoja Mijailović ( disciplinska komisija, na čijem je čelu gore pomenuti Mića Nikolić, koji je zaposlen u klubu pre 2-3 meseca ) - umesto njega ubačen Milorad Vučelić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Izbačen Igor Duljaj (ostavka ) - umesto njega ubačen Arnaut ( kum Ivice Ilijeva ). Juče je suspendovan Dragoljub Vukadinović.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Ostoja Mijailović smenjeni delegat Skupštine i član UO u ostavci.

Foto: Promo Foto: Promo

- Kao dugogodišnjem rukovodiocu u FK “Partizan”, gospodinu Žarku Zečeviću bi  trebalo da bude poznat statut FK “Partizan” i to kao akt najveće pravne snage u  fudbalskom klubu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ukoliko za premisu uzmemo da Zečević poznaje statut, jasno proizilazi da Zečević zna i odredbu koja predviđa da upravni odbor FK “Partizan” obrazuje disciplinsku komisiju.

Foto: Promo Foto: Promo

- Upravni odbor u ostavci (čiji sam pored skupštine takođe član) nikada nije formirao disciplinsku komisiju koja, dakle, u ovom trenutku i ne postoji. Kako ne postoji disciplinska komisija formirana na statutarni način, ne postoji ni statutarna mogućnost da ista mene razreši članstva u skupštini FK “Partizan” - rekao je Mijailović u svom sopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. maj 2016 | 19:33

    Koja bre opozicija alo? Nedić je uništio klub ne može mu on biti opozicija kad ga je doveo tu! Opozicija su Ćurković i Zečević!

  • Grobari

    24. maj 2016 | 09:48

    Ovaj Vuletić sve te pravno-muljatorske probleme pravi. Njega pod hitno oterati zajedno sa Vazurom!!!

  • Ceo franjevački samostan navija za partizan

    24. maj 2016 | 07:09

    Katanac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA