Spartak neće igrati u Subotici naredne sezone!

Spartak će zbog stadiona koji nema reflektore naredne sezone igrati van Subotice u Superligi Srbije

  • 10

Direktor Spartaka iz Subotice Dragan Ðorđević optužio je lokalnu samoupravu da je glavni krivac što će klub naredne sezone u Superligi, kao domaćin, igrati van svog grada.

- Više od tri godine traje borba našeg kluba da se na Gradski stadion postave reflektori i ništa se nije desilo. Reflektore su postavile mnogo manje sredine od Subotice, pa se pitamo šta je sa našim gradom? Da li drugi gradovi imaju malo više dobre volje prema fudbalu i sportu uopšte ili je po sredi nešto drugo? - izjavio je Ðorđević za sajt kluba.

Ðorđević je dodao da još uvek nije siguran kada će zasijati reflektori na Gradskom stadionu u Subotici.

- Pitamo se ko će biti kriv kada Spartak ispadne iz lige jer sve utakmice igra kao gostujuća ekipa. Da li je moguće da Subotica nema sluha za sport i za Spartak kao najveci klub u gradu. Znamo samo da je Spartak do daljnjeg u tami lokalne samouprave.

Foto: Instagram/fcspartaksubotica Foto: Instagram/fcspartaksubotica

On je dodao da je su u Suboticu dolazili projektanti iz Užica, Novog Pazara i Ivanjice kako bi se smanjili troškovi postavljanja reflektora, ali ni tada gradske vlasti nisu imale sluha.

- Kada se ušlo u završnu fazu projektovanja reflektora saznali smo da je predračunska vrednost oko 54 miliona dinara, što je svakako puno novca. Pokazali smo dobru volju prema gradu i doveli projektante jer imaju iskustva, da pomognu u realizaciji i da se smanje troškovi.

- Kakav je bio otpor pojedinih gradskih struktura na njihove predloge bolje da ne govorim. Grad je raspisao novi tender za projektovanje, izabrao najjeftinijeg ponudača i kasnije se ispostavilo da projekat nije dobar jer temelji reflektora ne bi mogli da drže ni stonu lampu.

Printskrin: Youtube/навијачка група МАРИНЦИ Printskrin: Youtube/навијачка група МАРИНЦИ

Prema njegovim rečima trenutno je u toku proces raskidanja ugovora sa starim izvođačem radova i pripreme za raspisivanje novog tendera.

- Dok se u gradskim javnim preduzecima raspavljaju ko je kriv i ko je pogrešio mi zapocinjemo novu sezonu u kojoj ćemo sasvim sigurno kao domaćini igrati van Subotice.

Ðorđević je kazao da je Fudbalski savez Srbije nekoliko puta odlagao odluku oko reflektora, ali da je sada stav jasan.

- Napominjemo i blagonaklon stav FS Srbije koji je primenu ove odluke odlagao nekoliko puta. Da li je moguće da je Subotica najnesposobniji grad u Srbiji da ispuni uslove za odigravanje superligaških utakmica? - upitao je Ðorđević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA