≫ 

VREME JE ZA TITULU: Đoković u četvrtom finalu Rolan Garosa (FOTO)

Srpski teniser u tri seta bio bolji od Dominika Tima * U finalu je rival Endi Mari

  • 58

Šampionska igra Novaka Đokovića! Pobedom protiv Dominika Tima rezultatom 3:0, najboji svetski teniser plasirao se u finale Rolan Garosa. Svoje četvrto u Parizu - 6:2, 6:1, 6:4.

Promena terena i selidba na Suzan Lenglan nije uticala na Đokovića koji je odigrao perfektan meč austrijskog tenisera kom predviđaju da će ubrzo upravo on biti Novakov naslednik.

Bio je ovo treći međusobni susret Đokovića i Tima, a sve tri pobede ostvario je Srbin. Takođe, ovo je Novaku 54. pobeda na RG čime je došao na četvrto mesto na listi. Ispred njega su samo Nadal (72), Federer (65) i Vilas (58).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novak je u prva dva seta izgubio sam tri gema i sa isto toliko brejkova je za nešto veše od sat vremena stigao do velikih 2:0. Đokoviću je sve išli na ruku. Imao je visok procenat osovjenih poena i na prvi i na drugi servis, dok je Timova igra obilovala sa velikim brojem neiznuđenih grešaka - 26. Na kraju je stigao i do 32, nasuprot 15 Novakovih.

Tim je tek u trećem setu pokazao zašto ga smatraju za perspektivnog igrača. Dobio je dve prilike za brejk i jednu je iskoristio. Poveo je sa 3:0 protiv najboljeg na svetu i verovatno ga razljutio zajedno sa publikom koja je očigledno bila na njegovoj strani. Epilog svega - najpre 3:3, a zatim i potpuni preokret.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U finalu će za protivnika imati Endija Marija, koji je posle četiri seta eliminisao aktuelnog šampiona, Sten Vavrinku.

TOK MEČA

Novak je odlično počeo ovaj polufinalni duel. Najpre je sa nulom odsservirao prvi gem, da bi nedugo zatim uzeo brejk Timu iz drugog pokušaja - 2:0. Velika borba viđena je u trećem gemu, pri rezultatu 15:15, s tim da je Srbinu pripao i taj gem (3:0).

Šest vezanih poena Đokovića Tim je prekinuo sa dva sjajan servisa i izjednačio je na 30:30 u četvrtom gemu. Potom je ispucao loptu u aut i dao Novaku još jednu priliku za brejk. Ispravio je Austrijanac grešku odličnim bekhendom, a potom servis vinerom stigao do prednosti. Na kraju, uspeo je da stigne do svog prvog gema na meču - 3:1.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novak je bez većih problema stigao do 4:1, a pomeuti su se javili u sedmom gemu kada je Tim imao brejk loptu. Ipak, Srbin je bio siguran i poveo je sa 5:2. Zatim je uzeo novi brejk Timu i završio prvi set sa 6:2 u svoju korist.

Za razliku od prvog seta, kada je sa nulom stigao do prvog gema, Novak se nešto više pomučio na početku drugog. Tim je stigao do 30:30, ali je Srbin dva puta odlično odserivrao za 1:0. Tim je vrlo brzo izjednačio na 1:1, ali je Novak još brže stigao do 2:1. Gem sa nulom.

To kao da mu je diglo samopouzdanje i već u narednom gemu je Novak stigao do dve brejk lopte. Prvu je Tim spasio odličnim servisom, da bi lopticu potom ispucao u aut za Đokovićev brejk - 3:1. Samo jedan izgubljen poen na svoj servis Novaka u narednom gemu i potvrda brejka za 4:1.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

I u šestom gemu drugog seta Novak je imao dva brejka i ponovo je drugu šansu iskoristio za vođstvo od 5:1. Sigurnost na svom servisu i to je bilo rutinskih 6:1.

Treći set je počeo vođstvom Dominika Tima koji je, doduše, jedva stigao do prvog gema. Zatim i do dve brejk lopte. Druga mu je bila dovoljna za 2:0. U tom momentu probudila se i pariska publika koja je stala na stranu Tima. Austrijancu je to prijalo i sa nulom je odserirao za 3:0 u trećem setu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Đoković se zatim upisao za 3:1, a u narednom gemu iskoristio prvu brejk loptu za 3:2. Tim je u šestom gemu trećeg seta imao 30:15, ali je Novak izjednačio na 3:3.

Maestralnim, verovatno i najboljim poenom na meču, Novak je stigao do dve brejk lopte posle čega je preokrenuo na 4:3. Tim je smanjio na 5:4, ali je Srbin odservirao novo finale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA