≫ 

Mustafi najavio trijumf, Švajnštajger nokautirao Ukrajinu (FOTO)

Nemačka uz mnogo problema osvojila prva tri boda na Evropskom prvenstvu

  • 14

Svetski prvak Nemačka nije blistala protiv Ukrajine, ali nosi tri boda iz prve utakmice na Evropskom prvenstvu.

"Panceri" su prikazali neubedljivu igru u prvom poluvremenu, sigurniju u drugom, što je ukupno bilo dovoljno za pobedu protiv Ukrajine u Lilu, u meču grupe C - 2:0.

>>> Defanzivni potez EURA: Akrobatski potez Boatenga spasio Nemce (VIDEO)

Posle 1. kola, Nemci i Poljaci su sa identičnim učinkom izjednačeni na prvoj poziciji, ispred Severne Irske i Ukrajine.

Strelci na stadionu "Pjer Moro" bili su Škodran Mustafi u 19. minut i Bastijan Švajnštajger u drugom minutu nadoknade vremena, samo dva i po minuta po ulasku u igru.

U okviru grupe C, ranije danas, Poljska je savladala Severnu Irsku.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Glavni utisak posle nemačke premijere na Evropskom prvenstvu je da smo očekivali više od svetskih prvaka. Da, znamo, odlika velikih ekipa je da pobeđuju i kada ne igraju najbolje, ali u igri "pancera" mnogo toga nije štimalo da bismo mogli sa sigurnoću da zaključimo kako će u nastavku "gaziti" rivale.

Period dobre igre u prvih dvadesetak minuta Nemci su materijalizovali golom Mustafija, kome je Toni Kros precizno nabacio loptu iz "prekida", a defanzivac Valensije se sjajno snašao u skoku i matirao vremešnog Pjatova.

Od tog trenutka, pa do kraja poluvremena, Nemačka je trpela strašan pritisak i povijala se pod naletima Ukrajinaca.

I do gola Mustafija, Nojer je dva puta spašavao svoj tim najgoreg, a kada ga je napokon savladao Konopljanka, u situaciji kada su svi videli loptu u golu, isprečio se Žerom Boateng i akrobacijom sa gol linije izbacio loptu na sigurno.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Predah je bio preko potreban Nemcima. Na poluvremenu su došli do daha, konsolidovali se i odigrali daleko bolje u nastavku, a Ukrajinci drastično slabije. Utisak je kao da nisu imali dovoljno rezervi da nastave da istim intenzitetom kao u prvom delu pritiskaju odbranu protivnika.

U takvoj konstatalciji snaga, Nemačka je zagospodarila sredinom terena i permanentno pravila probleme Ukrajincima. Pjatov je odbanio dva-tri opasna pokušaja Nemaca, ali je bio nemoćan da se ispreči Švajnštajgeru, koji je ušao u 90. minutu, a samo dva i po minuta kasnije matirao golmana Ukrajine nakon klasičnog kontra udara i centaršuta sa leve strane.

NEMAČKA - UKRAJINA 2:0

(Mustafi 19, Švajnštajger 90+2)

NEMAČKA: Nojer - Hovedes, Boateng, Mustafi, Hektor - Kedira, Kros - Miler, Ozil, Draksler (od 78. Širle) - Gece (0d 90. Švajnštajger).

UKRAJINA: Pjatov - Fedetski, Kačeridi, Rakitski, Ševčuk - Sidorčuk, Stepanenko - Jarmolenko, Kovalenko (od 73. Zinčenko), Konopljanka - Zozulja (od 66. Seleznjov).

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/ap

Tanjug/Ap Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    12. jun 2016 | 23:28

    A i Švabe imaju Mustafe u timu? Hm interesantno... ko zna da li će za desetak godina imati ijednog pravog Nemca... eee Hitler im se prevrće u grobu...

  • ZILE

    12. jun 2016 | 23:56

    Epa nema tu čuda muda naša ANA DAJE PRECIZNIM STRELCIMA

  • Pazarac

    12. jun 2016 | 22:59

    Zna Ana zbog čega je sa Švajnijem!Nemac prca svih 90 minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA