≫ 

KRALJ ZAUSTAVIO RATNIKE PRED PEHAROM: Džejms i Irving istorijskim 40+ partijama jači od Golden Stejta (VIDEO)

Kavalirsi napravili brejk na meč loptu Voriorsa i sa 112:97 slavili u petoj utakmici NBA finala

  • 2
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nije još gotovo NBA finale! Iako je sve bilo spremno za žurku u Orakl areni, kao i u Ouklendu, Klivlend je na krilima Lebrona Džejmsa i Kajrija Irvinga, koji su postigli po 41 poen, savladao Golden Stejt sa 112:97 i tako smanjio u seriji na 3:2.

Ovo je bilo prvi put u istoriji NBA lige da u velikom finalu dva igrača iz istog tima postignu po 40+ poena. Klivlendu ostali nisu ni bili preterano potrebni pored tako raspoložena dva najbolja igrača. Samo je još Džej Ar Smit bio dvocifren sa 10 poena.

Džejms je još jednom pokazao da najbolje igra kada je na rubu provalije. Navijači Voriorsa su mu zviždali svaki put kada je imao loptu, a on im je odgovarao zakucavanjima i trojkama. Osim 41 poena, imao je i 16 skokova, 7 asistencija i po tri ukradene lopte i blokade. Bio je nezaustavljiv, a dao je i nemerljiv doprinos u odbrani.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

 

Slično kao i Kajri Irving, koji je uz 41 poen imao 6 asistencija, a upravo je njegova serija neverovatnih poena u poslednjoj deonici slomila otpor Golden Stejta.

Ratnici su bili ravnopravni u prvom poluvremenu, koje je završeno sa 61:61. Posle treće je Klivlend napravio devet poena razlike, ali je Golden Stejtu u četvrtoj deonici potpuno stao šut. Posle trojke Karija odmah na startu četvrtine za smanjenje prednosti na 93:87, branioci prstena su postigli još samo 10 poena do kraja meča i pobednik je bio izvesan već nekoliko minuta pre poslednjeg zvuka sirene.

Klej Tompson je bio najefikasniji kod Golden Stejta sa 37 poena, uz šest pogođenih trojki. Kari ga je pratio sa 25, a još je samo Iguadala bio raspoložen sa 15 poena. Evidentno je bilo da je Golden Stejtu failio suspendovani Drejmond Grin, srce i duša ovog tima, kome su navijači skandirali ''MVP, MVP'', kada se pojavio u dvorani.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

On se vraća za naredni meč, koji je na programu u Klivlendu u noći između četvrtka i petka od 03.00. Pitanje je ipak da li će biti oslabljeni i tada, pošto je Andrju Bogut povredio koleno na utakmici broj pet i uveče bi trebalo da uradi magnetnu rezonancu, posle koje će biti poznato koliko je povreda ozbiljna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jadimajko

    18. septembar 2016 | 21:06

    Nema im Grina koji je srce i duša GSW-a, i Bogut se povredio, logično da će izgubiti. Mada je bilo nekih sumnjivih momenata.

  • Nemanja

    11. septembar 2016 | 22:07

    Ko im je omogucio da daju po 40 poena, Adam Silver? ako znate uopste ko je on jer niste ni pratili NBA i niste videli da je namesteno a znate da objavite ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA