Sergej Trifunović zna ko će osvojiti EURO: Iznenadiće vas šta misli o Hrvatima

Verujem da će Hrvati biti jedno od većih iznenađenja, mogu do polufinala, ali siguran sam da Nemci osvajaju prvenstvo

  • 25
Foto: Promo Foto: Promo

Popularni srpski glumac Sergej Trifunović veliki je ljubitelj sporta i fudbala, pa pomno prati EURO i utakmice u Francuskoj. Povodom toga, bio je gost specijalizovane emisije o EP na radiju Sport FM, gde je sublimiao svoje utiske posle prvog kruga takmičenja po grupama.

>>> Sprema se haos u Sent Etjenu: Hrvati planiraju da prekinu meč sa Češkom

Sergej nema dilemu ko će osvojiti šampionat, a to je opisao čuvenom izjavom Gerija Linekera.

- Vidim da je Piksi izjavio isto što i ja mislim. Citiraću samo Gerija Linekera, ''fudbal je igra u kojoj 22 čoveka trče za loptom, i na kraju uvek pobede Nemci''.

- Mislim da će se neminovno to dogoditi i ove sezone. Siguran sam da će Nemci to da uzmu. Prvo što su aktuelni svetski prvaci, i drugo što Lev ima već formiran sistem, napravio je paklenu mašinu.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Ipak, poznati glumac nije siguran sa kime bi ''Panceri'' mogli da igraju u finalu. Ima nekoliko kandidata, među kojima su domaćini Francuzi, ali očekuje i da Hrvatska bude jedno od najvećih iznenađenja prvenstva, te su i oni u njegovom užem izboru timova koji mogu do samog kraja.

- Ne znam ko će igrati sa Nemcima u finalu. Francuzi imaju dobar tim, imaju drajv, ali fali im Benzema mnogo. Da im on igra, potpisao bih da bi igrali u finalu. Ali bolje što ne igra zbog bednog poteza prema svom drugu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Hrvati mogu mnogo, mislim da mogu do polufinala. Italijani su uvek Italijani. Prvi fudbal koji ne volim na svetu je bio njihov, ali su napustili taj fudbal koji su igrali decenija, sada igraju otvoreno i konačno mi se sviđa da gledam kako igraju. Već je Alegri počeo to bez ''katanaća''. Može da se desi da to budu Italijani. Prvi put se ne bih bunio da gledam finale Italija - Nemačka.

Sergej smatra da su aktuelni prvaci Španci ''ispušena lula'' i da neće moći mnogo, kao i Portugalija predvođena Ronaldom.

- Pričali smo i o Portugalu i Ronaldu, maleni Island im uzme bod, sve se svodi na Ronalda i mislim da se Portugalci neće naigrati na ovom prvenstvu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Španci su vezali duplu krunu, ali mislim da su već na izmaku generacija. Inijesta je u godinama, Fabregas je imao lošu sezonu u Čelsiju.

- Mislim da je to već ispušena lula. Mislim da neće biti drastično, kao kad su ih Holanđani uništili sa pet komada na Svetskom prvenstvu, ali ne očekujem od njih ništa specijalno.

Njegovi favoriti su Englezi, ali očekuje da urade nešto, iako bi to lično voleo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Pre svega, tradicionalno navijam za Engleze kada ne igraju naši. Volim njihov fudbal, navijao sam zbog Stivena Džerarda, koji više nije u ekipi, ali i dalje navijam za njih. Međutim, ne verujem da mogu daleko - zaključio je Sergej Trifunović za Sport FM 100,4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA