≫ 

Milik tragičar u remiju Poljaka i Nemaca! (FOTO)

Prvi meč na Evropskom prvenstvu koji je završen bez golova

  • 4

Reprezentacije Poljske i Nemačke odigrale su bez golova u utakmici 2. kola Grupe C na Evropskom prvenstvu. 

Oba tima sada imaju po 4 boda, Severna Irska je treća sa bodom manje, a Ukrajina je remijem Poljske i Nemačke izgubila i teoretske šanse da osvoji drugo mesto u grupi, jer nema ni bod.

>>> Istorijska pobeda Severnih Iraca, kraj za Ukrajinu! (FOTO)

U poslednjem kolu Nemce čeka duel sa Ircima, a Poljaci se sastaju sa Ukrajinom.

Na stadionu "Francuska" u Parizu videli smo sudar dve selekcije koje imaju toliko toga zajedničkog. Prva asocijacija na Poljake, Levandovski, jedan je od simbola Bundeslige poslednjih godina, sa njim i Blaščikovski, ali Poljska je mnogo više od ta dva igrača i ta konstatacija je dobila povrdu i u duelu protiv svetskih prvaka.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Arkadijuš Milik, veoma važan šraf u igri Poljaka, je, bez dileme, sjajan napadač, ali je u četvrtak uveče sebi prilepio etiketu tragičara utakmice zbog dve velike prilike koje ne samo da nije realizovao nego se i propisno obrukao pred golom Manuela Nojera.

Te dve šanse bile su vrhunac dobre igre ekipe Adama Navalke koja je izdanjem protiv Nemaca potvrdila da s pravom može da se nada visokom plasmanu u Francuskoj.

>>> Seksi Poljakinja je ponovo tu: Skinula je naočare, ali su je odale osunčane grudi (FOTO)

Milik je na startu drugog poluvremena bio sam pred Nojerom, što bi se reklo "mogao je da ga pita u koju stranu će da mu šutira", ali dok je on razmišljao da li će nogom ili glavom da dočeka loptu, ona ga je preduhitrila i izmakla mu kontroli.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Druga, isto tako velika prilika, Miliku se ukazala u 69. minutu kada je ostao sam u visini penala, na dodavanje sa leve strane, ali tada ne samo da je promašio gol, nego i loptu o koju se sapleo i "uprskao" sav trud njegovih saigrača.

Međutim, Poljaci sigurno neće plakati zbog remija kojim kojim su širom otvorili vrata nokaut faze, baš kao i Nemci, koji ni u ovom meču nisu pokazali svoje najbolje izdanje, ali su igrali dovoljno dobro da bez večih poteškoća ostvare zacrtani cilj za prvu fazu takmičenja.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

"Panceri" su delovali dominantno kako smo od njih navikli samo u određenim fazama utakmice, tada su i imali prilike (Gece dva puta, Hovedes, Kros), bile su to prilično dobre situacije za igrače Joakima Leva, ali nije bilo prave završnice Nemaca, možda baš zbog činjenice da ovom sastavu nedostaje klasična "devetka". Gol igrač.

Ulaskom Šurela, kasnije i Gomeza nije se mnogo toga mnogo promenilo po tom pitanju, jer je odbrana Poljaka odradila sjajan posao i pomogla Fabijanskom da bude gotovo besposlen u drugom pouvremenu.

Meč ste mogli pratiti i na servisu daljinac.

NEMAČKA - POLJSKA 0:0

SASTAVI

NEMAČKA: Nojer  Hovedes, Boateng, Humels, Hektor - Kros, Kedira, Miler, Ozil, Draksler (od 72. Gomez) - Gece (od 66. Šurle).

POLJSKA: Fabijanski - Pišček, Glik, Pazdan, Jedržejčuk - Krihovijak, Maščinski (od 76. Jodlovec) - Blaščikovski (od 80. Kapustka), Grosicki (od 86. Peško) - Milik, Levandovski.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA