Ćiro Blažević prognozirao ko će s Hrvatskom igrati finale EP

Legendarni hrvatski trener ubeđen je da će Modrić i ekipa dokazati kvalitet i ići do samog kraja u Francuskoj

  • 1

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević gostovao je na radiju Sport FM 100,4 mhz gde je govorio o EURU i učinku ''Vatrenih''.

>>> Ćiro Blažević se umalo rasplakao: Nikad neću zaboraviti nestanak struje na Marakani i gest srpskih fudbalera

- Fudbal evoluira kao sve ostalo, ali činjenica je da on čini jednu galopirajuću evoluciju i moramo je slediti. Ono što je jednom bilo lepo, sada nije. Lepa je brzina, dinamičnost, hrabrost i ona neizvesnost koja je uvek prisutna.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Danas nema favorita, tradicionalni favoriti su izloženi iznenađenju, jer su autsajderi sada u stanju da ih poremete.

- Što se tiče hrvatske reprezentacije, ja sam od prvog dana rekao da ona ima koncentrat talenta koji joj omogućava najveće ambicije.

- Prava je šteta što se dogodio na kraju utakmice sa Češkom nemili incident, er budite ubeđeni da Hrvatska ne bi izgubila dva kapitalna boda. Glave su im bile odsutne na taj incident, a ne na utakmicu.

Foto: Guliver/ Michael Steele/Getty Images Foto: Guliver/ Michael Steele/Getty Images

Arsen Venger je izjavio da u hrvatskoj reprezentaciji ima mnogo talenata, da li su oni sazreli i mogu li da urade nešto ozbiljnije na prvenstvu?

- Treba verovati Arsenu Vengeru, on je veliki autoritet u našem svetu i saglasan sam potpuno sa njim. Koncentrat talenta u Hrvatskoj je najveći. Uvek zagovaram to da Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, pa čak i Slovenija, daju svakodnevno najdelikatnije fudbalere sveta.

- Ja sam protumačio to na taj način da smo svi mi bili okupirani na ovim prostorima i da su neši dedovi i pradedovi morali da smišljaju razne fore, i to se prenelo izgleda i na fudbalere danas.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mogu li Modrić, Rakitić, Mandžukić... da se približe vašoj generaciji koja je bila najbolja u istoriji hrvatskoj reprezentaciji?

- Sigurno je da sam malo subjektivan, za mene je ona moja reprezentacija najbolja i biće najbolja.

- Ali kada imate činjenicu da sadašnju reprezentaciju Hrvatske čine igrači koji igraju u Realu, Barseloni, Juventusu, Liverpulu (doduše njega su škartirali), mislim da ova reprezentacija ima hipoteku koje mora biti svesna i da mora biti u vrhu evropskog fudbala.

Da li je Čačić na nivou ambicija i želja hrvatske javnosti?

Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

- Odmah sam bio protiv toga jer u hrvatskom fudbalu ima jedan gazda, a to je Mamić. On postavi koga hoće, isključi koga hoće... Mislim da je Čačića morao da okruži sa nekim mlađim trenerima. Ali i u ovoj utakmici je napravio mnogo grešaka.

- Ne znam koliko ima liderski kvalitet da povede igrače i motiviše ih. Ne može to svako. Mora da bude moralna vertikala, da isključi to da mu Mamić naređuje.

- Fudbalski svet je najza*ebaniji svet, oni odmah shvate kad nešto nije onako kako bi bilo da je regularno, i prestanu da te slušaju. Ja se nadam da to neće biti slučaj sa Čačićem i da će ovi momci uspeti da iznesu naša očekivanja.

- Učio je, ali nikada nije učinio ono što sam ja hteo da naučim. On je otišao drugim putem i napravio 50 miliona evra kapitala.

Ko će igrati finale EURA?

- Hrvatska i Francuska - optimistično je zaključio Ćiro za Sport FM 100,4 mhz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA