≫ 

Sale Đorđević ima lepu vest za navijače Srbije!

Selektor potvrdio da se Nemanja Bjelica vraća u tabor reprezentacije posle odrađenih terapija u Americi

  • 12

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da je prijateljska utakmica sa Francuzima odlična provera pred start kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju, ali i da se Nemanja Bjelica vraća u ekipu posle oporavka od povrede u Americi, iako je prethodno bio skeptičan kada je u pitanju njegov mogući nastup.

- Utakmica sa Francuskom je najbolja prvera jer je rival među tri najbolja u Evropi. Bez obzira što su prijateljske uvek se zakuva i obe ekipe žele da pobede. Momci rade sa mnogo želje, punog srca, mnogo su ozbiljni i skoncentrisani. U kratkom periodu koji nas čeka pred turnir ne postoji neki sistemski rad kojim bi mogli da dođemo do potrebne forme, ali momci shvataju sve što tražim - rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u hotelu “Kraun Plaza”.

On je naglasio da je pristuna velika želja u timu i pozvao navijače da ispune Arenu.

- Velika želja i ambicija je prisutna kod svakog igrača i zadovoljstvo je raditi sa njima. Vlada veliko zajedništvo, timski duh i velika mi je čast da radim sa njima. Pozivam navijače, da im pokažemo kako se borimo za boje Srbije zajedno sa njima. Oni su veliki deo svih naših rezultata i hoćemo da im vratimo dobrom igrom.

VRAĆA SE NEMANJA BJELICA

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ðorđević je potvrdio da povređeni Nemanja Bjelica danas stiže u Beograd, dok je Milan Mačvan radi sa longetom.

- Bjelica će doći direktno na trening sa aerodroma. Odradio je neke treninge i noga se polako vraća u normalu. Raduju dobro odrađene terapije i jedva čeka da dođe, što nas raduje jer znamo koliko je važan za nas. Sa naše strane nemamo prava na pritisak i zahtev jer želimo ga 100 posto spremnog. Što se tiče Mačvana on je sa nama sve vreme, radi i sa loptom šta god može. On je jedan od novih momaka, ali ima košarkašku i ljudsku inteligenciju.

IGRAČI IMAJU SITNE POVREDE, ALI ĆE BITI SPREMNI ZA KVALIFIKACIJE

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prema njegovim rečima igrači će biti potpuno spremni za prvi duel sa Portorikom.

- Teodosić je preskočio jedan trening, svi imaju sitne povrede. Malo smo podigli količinu rada, vidi se zamor, ali moramo da treniramo da bi se doveli do takmičarske forme do prve utakmice sa Portorikom. Prikupili smo potrebne informacije, polako spremamo celu ekipu za duel koji nas čeka. Portoriko je ekipa koja ima izuzetno atlete, igrače sa NBA iskustvom. Odličnim Bareom, videćemo da li će se i Arojo pridružiti, svakako je ekipa za respekt - rekao je Ðorđević i istakao da ga raduje partija iz prvog meča sa Francuzima.

- Oni me svaki dan sve više raduju. Kada čovek sa ove pozicije vidi da ispred sebe ima tim, onda je to veliko zadovoljstvo. To je naš "trejdmark". Odbrana postaje zasttinini znak - zaključio je Ðorđević.

Prijateljska utakmica između Srbije i Francuske na programu je sutra od 21 sat u KOMBANK areni, dok je za utorak planiran duel sa selekcijom Grčke od 20.15.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slinisa

    24. jun 2016 | 14:47

    marjanovic i mrsoje bi bili dobri zajedno jer su ogromni

  • Jeca

    24. jun 2016 | 14:57

    Sale zovi decu koja će da igraju bolje nego neke nazovi veličine

  • miki

    24. jun 2016 | 15:25

    Treci put za redom odbacujes Bobija i stvaras losu atmosferu, s obzirom da nisi nikakav trener a kamoli selektor moli boga da se ne zameris jos nekom u timu jer ce te bojkotovati i neces moci da treniras ni klince u parkicu ispred zgrade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA