≫ 

Murinjo isprozivao Vengera na prvoj konferenciji u Junajtedu (VIDEO)

Gospodin Specijalni prvo obraćanje novinarima kao novi menadžer Junajteda održao u svom stilu

  • 2

Gospodin ''Specijalni'' se vratio u Premijer ligu i u utorak je održao prvu konferenciju za novinare kao novi trener Mančester junajteda, koja je ponovo bila u njegovom stilu sa specifičnim odgovorima, ali i prozivkama prema starom rivalu - Aresnu Vengeru.

Upitan šta misli o konkurenciji u Premijer ligi koja će biti paklena naredne sezone, kao i zbog toga što je nekoliko klubova angažovalo nove trenere, pa ćemo gledati bitku Murinja, Gvardiole, Kontea, Klopa, Vengera... Žoze Murinjo nije propustio priliku da isproziva njegovog najvećeg rivala i čoveka sa kojim nije u dobrim odnosima - trenera Arsenala.

NEKI TRENERI NISU OSVOJILI TITULU 10 GODINA

Foto: Tanjug/AP/PA/Adam Davy Foto: Tanjug/AP/PA/Adam Davy

- Tu ima i menadžera koji su poslednju titulu uzeli pre 10 godina. Neki od njih nikada nisu osvojili titulu, a neki su poslednju uzeli pre 10 ili 15 godina. Ja sam pre godinu dana osvojio svoju poslednju. Ako ja imam nešto da dokazujem, zamislite tek ostale.

NAJAVIO TITULU VEĆ PRVE SEZONE

Murinjo je najavio agresivni Junajted koji će se boriti za titulu, takođe je pričao o prelaznom roku, istakavši da je trnasfer Henrika Mikhtarijana završen, da je u planu da dovede još četiri pojačanja, među kojima je, veruje se, i Pol Pogba.

- Nikada nisam bio dobar u skrivanju iza reči i filozofije. Uvek sam bio agresivan u svojim nastupima, sa rizikom šta će se dogoditi, iako bi bilo lako, čak i iskreno i pragmatično da se fokurisamo na poslednje tri godine, i na činjenicu da se nismo kvalifikovali za Ligu šampiona.

Foto: Guliver/Dave Thompson/Getty Images Foto: Guliver/Dave Thompson/Getty Images

- Mogao sam da kažem da ćemo raditi sve da se vratimo među četiri kako bismo se kvalifikovali za Ligu šampiona. Ja više volim da budem agresivniji i da kažem da želimo da osvojimo titulu.

- Šta znači igrati dobro? Da li je to postizanje više golova nego protivnik, da primite manje, da učinite navijače ponosnim jer dajete sve od sebe da pobedite. To je sve u isto vreme. Ja želim sve to. Naravno, ne ćemo moći sve to odmah, ali želimo to. Za nekoliko godina uspeh će biti samo rutina. Želim da igrači zaborave poslednje tri godine. Nije nam cilj da završimo četvrti.

Nikada nisam bio sposoban da radim bez uspeha. To je jednostavno u mojoj prirodi - istakao je Murinjo.

NIJE MOJA ODGOVORNOST ŠTO JE GIGS OTIŠAO - ŽELEO JE MOJ POSAO

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Rajan je želeo posao koji sam ja dobio. Nije moja odgovornost što nije u klubu. Rajan je doneo svoju odluku. Klub je želeo da mu da neku bitnu poziciju u klubu. Za Rajana to nije samo odstupanje od toga da bude pomoćnik, već odstupanje iz svoje kuće.

- Ali, bio je hrabar i iskren. Neka mu je srećno. Ako želi da dođe, nikada neću reći ne. Ako jednog dana odluče da mu daju posao menadžera, mislim da će to biti prirodno kao posledica njegove karijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kondor

    5. jul 2016 | 19:53

    Veliki trener,još veće govno

  • DENI

    6. jul 2016 | 11:33

    Pokajace se vlasnici Mnchester Uniteda sto su angazovali ovo sranje od coveka u prvoj fazi Premier Lige, Podrzavam odstupanje Rajana Gigsa jer smatram da je on bio jedina svetla tacka i jedina nada povratka na stazi uspeha tj stazi Fergusonove ere, zasto? Rajan Gigs je ucio od Fergusona vise od 20 godina i jedino je on mogao da nasledi i napravi nesto od ovog Manchestera niko drugi jer ovom Manchesteru treba srce koje ga je vodilo u poslednjih 25 godina unazad ne racunajuci ove 3 godine poslednje koje ce se nazalost nastaviti i dalje .zivi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA