≫ 

Javio se Bobi, hoće da ide u Rio! Da li su to već počeli pritisci na Đorđevića?

Iako je selektor Srbije zatvorio tu priču, ponovo su počele insinuacije oko igranja gorostasnog centra

Samo dan posle plasmana Srbije na Olimpijske igre u Rio, počeli su lagani pritisci na selektora Srbije Aleksandra Đorđevića.

>>> Sale Đorđević definitivno otpisao Bobija za Rio: Nije pošteno prema ovih 16 momaka! (VIDEO)

Selektor je istakao da će svih 16 igrača koji su i bili u konkurenciji za kvalifikacioni turnir ostati na okupu i za Rio te da neće biti poziva novim igračima. To znači da za Bobana Marjanovića (222) nema mesta.

>>> Koja grupa u Riju nam više odgovara? U jednoj nas čeka PAKAO, a u drugoj DRIM TIM!

Međutim, u komentarima čitalaca i ljubitelja košarke na veliki uspeh Srbije, dosta je onih koji smatraju da Marjanović treba i mora da bude u timu.

Čak se i sam Marjanović u izjavi za beogradske medije istakao da je sada spreman da igra za Srbiju i da su sve prepreke otklonjene!

On je dodao da želi da nastupi na Olimpijskim igrama i da poštuje svaku odluku selektora.

Podsetimo da Marjanović uopšte nije došao na pripreme ekipe 15. juna, već je medijima dan ranije rekao da neće moći da igra zbog potpisivanja ugovora. Selektor je to saznao iz medija.

Činjenica je da njemu čekanje potpisivanja ugovora ne brani da igra za reprezentaciju već je to lična stvar i odluka.

Tako da ove nove izjave deluju kao neki lagani pritisak koji bi stvorio atmosferu u javnosti da je Marjanović neophodan našem timu

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Selektor je tu priču zatvorio posle utakmice sa Portorikom, ali sada odjednom ponovo počinje priča oko poziva Marjanoviću. Ne zna se zbog čega kada je sve jasno.

Takođe i bivši predsednik KK Partizan Predrag Danilović je u izjavi za žurnal istakao da bi Đorđević mogao da pozove Marjanovića i tako napravio mnogo ozbiljan tim.

- Ako Bobi bude mogao da igra treba da se priključi reprezentaciji. Bila bi to velika stvar i ozbiljna, ali mnogo ozbiljna reprezentacija - rekao je Danilović.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Na kraju sve je jasno, nije fer i pošteno prema ostalim igračima da se Marjanović sada priključi ekipi. Bilo bi okej da je od početka bio tu uz tim, pa makar i da je rekao da ne može da igra kako se ne bi povredio, ali da je bar bio tu, bodrio drugare.

Ako neko ima dilemu oko poziva Marjanovića neka zamisli sebe u situaciji da je radi i sprema se za nešto, za neki važan događaj na kome će nastupiti, a onda vam neko ko je odgovoran posle mesec dana priprema i vežbe, kaže da mora da vas zameni jer će umesto vas da nastupi neko drugi ko se pojavio pre 10 dana. Zamislite taj osećaj u glavi, pa onda dajte sud o Bobijevom igranju.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drina

    10. jul 2016 | 16:09

    Mora da ide,dzaba stimcu srce kada covek od kosarke ima samo srce

  • Maestro

    10. jul 2016 | 16:16

    U Rio treba da idu oni koji su to izborili a ne oni koji lične interese stavljaju iznad reprezentativnih. Bilo bi nepošteno bilo koga zbog sebičnog Marjanovića ostaviti kući. Sale, ti si sportista nemoj to da dozvoliš.

  • miki

    10. jul 2016 | 16:28

    Mislim da je Djordjevic previse sujetan, to sto Stimac igra zbog atmosfere i srca je smesno, a realno pojma nema, nece ni u zvezdi ostati, nama za ozbiljnu pricu treba 12 najboljih,a Bobi je jedan definitivno od tih 12, a ne da igraju tamo neki stimci, dangubici i simonovici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA