≫ 

Vučić primio atletičare: Srbija je ponosna na medalje i vaša finala (FOTO)

Dudaš na prijemu istakao da 2 medalje i 7 finala nisu slučajnost srpske atletike

  • 71

Delegacija Atletskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Veselinom Jevrosimovićem i članovima ekspedicija koja je bila u Amsterdamu na EP u atletici, bila je gost mandatara za novu Vladu Aleksandra Vučića i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

Povod, naravno, odlični nastupi srpskih atletičara na nedavno održanom Evropskom prvenstvu, odakle su se naši reprezentativci vratili sa dve medalje (Ivana Španović zlato, Mihail Dudaš bronza), i sa 7 finala.

- Ponosni smo na vas i znamo da možete i više od ovoga... Čestitam na rezultatima, a država Srbija će obezbediti sve što vam treba za Olimpijske igre - rekao je Aleksandar Vučić okupljenim gostima i nastavio:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Potrudićemo se da pomognemo organizaciju EP 2017 u Beogradu i da pomognemo da se dobije organizacija otvorenog atletskog evropskog prvenstva.

- Potrudićemo se da obezbedimo nagrade za naše atletičare - rekao je Vučić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Bronzani osvajač medalje Mihail Dudaš zahvalio se na čestitkama i na prijemu, najavivši da se srpska atletika sprema da napravi najveći uspeh do sada.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sedam finala i dve medalje. To nije slučajnost jer Atletski savez Srbije nas podržava i veruje u nas. Ako nastavimo ovako biće još uspeha.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

SRBIJA ULAŽE 5 PUTA VIŠE OD KOMŠILUKA U SPORT

Aleksandar Vučić je na kraju izneo zanimljivu informaciju pred delegacijom ASS, a to je da Srbija ulaže pet puta više novca od zemalja iz regiona.

- Mi smo zemlja koja ulaže više novca u sport od država iz regiona.

- Takođe, Srbija među 5 zemalja u svetu po izdvajanju novca za osvajače medalja. Znači, pet puta ulažemo više od Hrvatske - kroz osmeh je prokomentarisao Vučić.

(D.S/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    12. jul 2016 | 12:47

    Bravo i cestitke na nase sportase i najboljeg PREMIJERA VUCICA ?I DRZAVU NASU ?za premijera Vucica zasluzeni kodisnji odmor.

  • Mile

    12. jul 2016 | 13:25

    Uspesan premijer primio uspesne sportiste. Svaka cast, samo napred.

  • Potreba

    12. jul 2016 | 12:42

    Srpski atletičari nastavljaju sa velikim uspesima na velikim takmičenjima i oni su naši najbolji ambasadori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA