Novi superligaš u ozbiljnom problemu!

U Bačkoj nezadovoljni što će utakmici morati da igraju u Novom Sadu

  • 8

Fudbalski savez Srbije nije izdao dozvolu novom članu Superlige Srbije, fudbalskom klubu Bačka, da utakmice igra na svom stadionu zbog neispunjenih uslova.

Stadion u Bačkoj Palanci kapaciteta 3.000 mesta nema reflektore, a generalni sekretar kluba Zoran Karpov poručio je da nije bilo moguće u kratkom vremenskom periodu da se obezbede uslovi za igru u najjačem rangu takmičenja.

- Smatram da je ovakva odluka IO FSS sportski neprihvatljiva i da smo u specifičnim uslovima tek u maju ušli u Super ligu a nova sezona počinje za mesec ipo dana. Za taj period morali smo da dobijemo i sredimo sve papire i izgradimo reflektore. Mislim da je to nemoguće za tako kratak period - rekao je Karpov.

Bačka će morti svoje mečeve da igra u Novom Sadu.

- Stadion je opštinski i jedino oni mogu da grade reflektore i niko drugi. Odluka da igramo u Novom Sadu je najblaže rečeno pogubna za fudbal i ovakva odluka favorizuje formu iznad suštine. Čekali smo 71 godinu da igramo elitu i sad da zbog reflektora to ne možemo da imamo iako smo to na terenu svojim rezultatima ostvarili - poručio je između ostalog Karpov, koji je na kraju zaključio:

- Realno je očekivati da za 15 prvenstvenih utakmica na tribinama bude preko 70.000 ljudi, što je više nego što cela opština ima stanovnika. Pitam se da li sve to treba zanemariti? Kao generalni sekretar, predložiću  Upravnom odboru da se klub prepusti lokalnoj samoupravi jer mi iz kluba očigledno ne znamo kako se igra fudbal i kako se klub vodi - rekao je Zoran Karpov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    13. jul 2016 | 11:05

    Нису једини. Још неки играју на туђем стадиону, узурпираном, иначе војном.

  • Nišlija

    13. jul 2016 | 11:11

    Glupo da se traže reflektori a klubovi duguju ogromne pare za struju. Ako teren ima reflektore a trava im je užasna za igru šta time dobijamo? Klubovi ako planiraju da se bore za Evropu oni moraju da imaju reflektore ostali ako žele da igraju u vecernjem neka igraju.

  • Goran

    13. jul 2016 | 10:44

    Pogrešno je to da reflektori budu PRVI uslov za odigravanje utakmica na svom stadionu. Mnogo važniji bi trebalo da budu uslovi za igru (tu mislim na kvalitet terena, drenažu, travu), potom uslovi i bezbednost gledalaca i treće kvalitet svlačionica i drugih pratećih sadržaja. Ispunjenje ovih uslova bi moralo da bude dovoljan uslov za igranje na svom terenu, pogotovo za nove učesnike Super lige. Tek nakon toga bi na red trebalo da dođu reflektori...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA