≫ 

Zvezda oborila rekord sa strancima, ali je zaigrala bolje tek kada je bilo više od 50% domaćih igrača (VIDEO)

Ulazak Srnića i Sikimića uneo je živost u igru Zvezde i doneo konačan slom otpora Valete

  • 24

Crvena zvezda je na revanšu protiv Valete oborila rekord koji je postavila nedelju dana ranije na Malti, kada je u startnoj postavi imala šestoricu stranih igrača.

Na Marakani ih je bilo čak sedam, pošto je Pablo Muče zaigrao od starta umesto Slavoljuba Srnića. U Ljutice Bogdana je ovog leta rekordan broj stranaca, i očigledno se veruje da će to crveno-belima doneti Ligu šampiona.

>>> Rešena misterija koreografije Delija: U centru Severa je Albanac koga mrzi cela Srbija (FOTO) (VIDEO)

Ipak, početak Zvezdine legije stranaca nije bio najbolji. Težak meč na Malti i pobeda posle preokreta, a nešto slično viđeno je i na Marakani.

Na obe utakmice se može reći da stranci nisu briljirali. Najbolji igrač Zvezde na obe utakmice bio domaći igrač - Aleksandar Katai. Režirao je preokret i na Malti i na Marakani. Dva gola i asistencija od ukupno četiri gola Zvezde, dovoljno da se navijači zabrinu šta će biti ako on ne bude igrao (ili bude prodat, što se pominje kao mogućnost).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ono što mnogo više brine Zvezdine navijače jeste igra stranaca koji su duže u ekipi. Vieira je u očiglednoj golgeterskoj krizi, Le Talek je obe utakmice odigrao ispod nivoa, Muče očigledno još nije fizički dovoljno spreman, kao i Ruiz...

Zvezda je meč počela sa sedam stranaca u ekipi, a činjenica je da je bolje zaigrala kada je broj domaćih igrača bio veći od 50 % i kada je Mučea zamenio Srnić, a Vieiru Sikimić.

Zvezda je počela žestoko da napada i to je rezultiralo pogotkom. Strelac je bio Katai, a asistent Srnić, koji je ušao u igru deset minuta ranije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Loša igra stranaca se donekle može i opravdati činjenicom da su pojedini od njih tek nedavno stigli i potrebno im je vreme da se uigraju i prilagode na ekipu. Takođe i onima koji su već tu može da bude komplikovano jer su dobili nove saigrače, sa kojima ne mogu da komuniciraju na terenu jer ne govore engleski jezik.

Mnogima od njih ovo je možda i najraniji start sezone u karijeri, pa i to treba uzeti u obzir.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Svakako, i pored mnogih faktora koji bi mogli da opravdaju njihove slabije partije, ukoliko tako budu igrali i protiv Ludogoreca, Zvezda će teško eliminisati Bugare.

Sa druge strane, šansu čekaju kao zapete puške Plavšić, Ristić, Poletanović... Za neke od njih nije bilo mesta ni na klupi protiv Valete.

Videćemo da li će već protiv Napretka dobiti šansu u petak, a potom možda i protiv Ludogoreca.

Pogledajte golove i skraćeni izveštaj utakmice sa najzanimljivijim situacijama:

Pogledajte i izjave Sikimića i Kataija posle utakmice:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OMG

    20. jul 2016 | 13:30

    GDE JE PLAVŠIĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ?!?!?!?!!?

  • gruja

    20. jul 2016 | 17:03

    Katai odskace ostali prosek.Ristic i Plavsic nisu nista losiji od ovih stranaca amozda su i bolji.

  • mina

    20. jul 2016 | 13:51

    Gde su Petkovic i Plavsic! Sta je ovo grofe!? Igras sa 3 zadnja vezna! Posto kangu smatram isto zadnjim v.guse se,sudaraju se,dave loptu...daj boze da imas carobni stapic za nedelju dana,u suprotnom neka ti je bog u pomoci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA