≫ 

Ko je Marko Pjaca, najtalentovaniji fudbaler Balkana, čiji je transfer u Juventus zadivio i Srbiju?

Saznajte najzanimljvije o hrvatskom Ronaldinju

  • 6
Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

Srbija ovog leta ima Marka Grujića o kojem se pišu hvalospevi na račun prvih igara u Liverpulu, a Hrvatska se divi Marku Pjaci, sada već bivšem vezisti zagrebačkog Dinama, a novoj akviziciji Juventusa.

Italijanski mediji su složni, do juče anonimni Pjaca će biti buduća zvezda evropskog i Juventusovog fudbala.

Zar transfer od 23 miliona evra, što je novi rekord hrvatskog fudbala i naravno Dinama, ne govori dovoljno?

Ako ste mislili da su neki raniji transferi ptića iz Mamićevog gnezda slučajnost i menadžerske kombinacije, onda ovde to nije slučaj. Čak su pojedini hrvatski mediji pisali da Pjaca nije miljenik braće Mamić u Dinamu?!

Marko Pjaca dolazi na preglede u Torino: Pogledajte video ispod.

Ultra talentovani Pjaca, prema rečima brojnih fudbalskih stručnjaka jedan od najtalentovanijih fudbalera koji se pojavio na ovim prostorima i koji je od pre nekoliko dana zvanično najskuplji fudbaler regiona (bivše SFRJ) koji je otišao u klub sa Zapada, mogao bi u narednom periodu, u rekordnom roku fzdbalsku planetu okrene ka sebi.

Pjaca se od dresa Dinama oprostio sa dva gola na mečevima protiv Vardara u kvalifikacijama za Ligu šampiona, već za mesec dana bi trebalo da bude među starterima u mečevima Lige šampiona, ali u crno-belom dresu šampiona Italije.

Jer, Pjacu, Milan, Napoli, Liverpul, konačno i Juventus nisu jurili godinu dana, (a naročito od meča sa Španijom na Evropskom prvenstvu) da bi grejao klupu ili se postepeno uključivao u prvi tim.

Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images

Ima kvalitet za vrhunski fudbal 90 minuta od prvog trenutka meča u novom klubu. Zarađivaće 2 miliona evra po sezoni.

SKROMAN MOMAK, SVE PARE ŠALJE "KEVI"

Pjaca je u junu 2014. godine stigao u Dinamo za milion evra iz zagrebačke Lokomotive, u koju je stigao iz zagrebačkog ZET-a. Inače je dete Dinama.

- Nisam hteo da sedim na klupi. Kad sam se u Dinamu našao u toj situaciji, vratio sam se u ZET. Tamo sam imao priliku da igram i razvijam se. Razmišljao sam tada, baš kao i danas, da je za mene bolje da igram u manje izvikanom i lošijem klubu, nego da u dobrom klubu sedim na klupi. Vreme je pokazalo da sam i kao dečak dobro razmišljao - glasi izjava Pjace iz decembra 2014. godine.

Skromnost, koju današnji fudbaleri retko imaju. Uglavnom će pre sedeti u Zvezdi i Partizanu i ne igrati, nego da se vrate u 2,3. ili 4. ligu kako bi igrali u kontinuitetu.

Još jedna stvar nam je privukla pažnju kada smo "guglali" novu zvezdu hrvatskog fudbala.

Novac koji je sa 19 godina počeo da zarađuje u Dinamo (a nije mali novac) minimalno je trošio na izlaske s devojkom ili društvom.

- Sve dajem roditeljima. Nemam velike apetite, pa čak ni što se tiče moje jedine slabosti, automobila - rekao je nedavno hrvatskom Nacionalu Pjaca.

Ima želju da postane fudbaler svetske klase. Nešto nalik Ronaldinju.

- On je igrao pravi fudbal. Stil igre mu je prepoznatljiv i igrao je s osmehom, što je za mene bit sporta. Zbog toga verujem da će se sve svesti na mene i travnjak na terenu.

Njegova rečenica da je navikao da igra pred praznim stadionom (Lokomotiva ni nema navijače, Dinamo ima problem sa bojkotom godinama) već je kupila Italijane.

I već najavljuju da će još bolje igrati kad iz nedelje u nedelju bude igrao pred krcatim stadionima u Italiji i Ligi šampiona. A već igra opasno dobro.

NAJVAŽNIJE

Ime i prezime: Marko Pjaca

Godine: 21

Pozicija: krilo/napadač

Vrednost: Preko 20 m evra

Reprezentacija: 11/1

Dinamo: 91/28

Najvažnije vesti iz sporta za 21. jul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    21. jul 2016 | 14:06

    Smesno uporedjivanje grujica i Pjacu! kao zemlja i nebo. A i sam transfer pokazuje ko je ko. A i Hrvatska je izmislila fudbal generalno za Srbiju, videli smo na evropskom prvenstvu. Pa koliko nama Srbima bilo krivo ili drago cinjenice govore. Drugo sto nase umisljene zvezde nasi gospoda novinari dizu u nebesa. Neka se dokazu pa kapa dole i grujicu i ostalima......

  • Nenozivak@gmail.com živak

    21. jul 2016 | 13:59

    Mamiću svaka čas kad umješ

  • Doktor PFK

    22. jul 2016 | 14:36

    Grujic i Andrija su bolji od Pjace!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA