Levov spisak od 23 "pancera" za pokoravanje Evrope

Selektor Nemačke precrtao debitante Draklsera i Ter Štegena, kao i Svena Bendera i Kakaua

  • 0

Selektor reprezentacije Nemačke Joakim Lev objavio je konačan spisak putnika za predstojeći Evropski šampionat u Ukrajini i Poljskoj. Kao što se moglo i pretpostaviti, s liste su otpali debitanti Mark Andre Ter Štegen (golman) i Julijan Draksler, kao i Sven Bender i Kakau.

Lev je otpisivanjem Kakaua ostao na samo dvojici "pravih" napadača: Mariju Gomezu i Miroslavu Kloseu, s tim da se napadač Lacija muči sa povredom i pitanje je da li će biti spreman za najveće napore. Iznenađenje predstavlja eliminacija Kakua, koji je u poslednjih nekoliko godina bio standardan na Levovim spiskovima. Kakau je bio član ekipe na Prvenstvu sveta u Južnoj Africi, ali ga je Lev ovoga puta izostavio ponajviše zbog činjenice da je tokom minule sezone igrao za Štutgart uglavnom kao rezerva.

- Igranje na evropskom prvenstvu bio je moj veliki cilj, iako je jasno da je konkurencija veoma jaka. Razočaran sam, ali se još osećam kao deo tima i želim mu da odigra veliki turnir - izjavio je Kakau, koji je dres "pancera" do sada oblačio na 23 utakmice.

Spisak fudbalera Nemačke za Evro:

GOLMANI: Manuel Nojer (Bajern), Tim Vize (Hofenhajm), Ron Robert Ziler (Hanover)

ODBRANA: Holger Badštuber (Bajern), Džerom Boateng (Bajern), Benedikt Hevedes (Šalke), Mats Humels (Dortmund), Filip Lam (Bajern), Per Mertezaker (Arsenal), Marsel Šmelcer (Dortmund)

VEZISTI: Lars Bender (Leverkuzen), Mario Gece (Dortmund), Ilkaj Gundogan (Dortmund), Sami Kedira (Real Madrid), Toni Kros (Bajern), Mesut Ozil (Real Madrid), Bastijan Švajnštajger (Bajern)

NAPAD: Mario Gomez (Bajern), Miroslav Klose (Lacio), Tomas Miler (Bajern), Lukas Podolski (Keln), Marko Rojs (Menhengladbah), Andre Širle (Leverkuzen)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA