Marko Tejić otišao iz Crvene zvezde!

Krilni košarkaš otišao na pozajmicu u Megu

  • 10

Košarkaš Crvene zvezde Marko Tejić, koji je u finišu sezone igrao u dresu FMP-a, naredne sezone nastupaće za ekipu Mega Leksa kao pozajmljen igrač.

Ovu vest objavila je Crvena zvezda na svom zvaničnom sajtu.

>>> Mega Leks u grupi Lige šampona sa Cibonom

- Želja košarkaškog kluba Crvena zvezda je da, ovom pozajmicom omogući svom igraču dovoljno prostora i minuta na parketu, koje će imati utakmicama ABA lige, domaćim takmičenjima, ali i FIBA "Champions League" u kojoj će ekipa Mega Leksa nastupati kao jedini predstavnik Srbije u tom takmičenju. Očekujemo, da se Marko Tejić, koji je član Crvene zvezde još od 2011.godine, pravilno razvija i nastavi sa igračkim napretkom, od koje će na prvom mestu koristi imati srpska košarka i KK Crvena zvezda - navodi se u saopštenju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Marko Tejić je dres FMP-a u kojem je završio i prethodnu sezonu, nosio još 2008.godine, a takođe je bio član i mlađih selekcija reprezentacije Srbije. U sezoni 2011/2012 je nastupao za juniore Crvene zvezde, potom je prešao period "kaljenja" u FMP-u, a u sezoni 2013/2014 je prekomandovan u prvi tim crveno-belih.

Sa reprezentacijom Srbije je na Evropskom prvenstvu 2015. godine osvojio zlatnu medalju, a sa Crvenom zvezdom dve titule u ABA i KLS ligi i dva nacionalna kupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZV

    21. jul 2016 | 19:48

    Mislim da je pravi potez i za Tejica i za Zvezdu sto ce igrati u megi,i sto ce ga trenirati Milojevic! Decko ima potencijala,vreme je i da dokaze to!

  • Zoks

    21. jul 2016 | 19:44

    TEJO , VRAĆAŠ SE TI NAMA ZA NAJVIŠE ŠEST MESECI I TO KAO SENIORSKI REPREZENTATIVAC . SREĆNO VELEMAJSTORE, VOLE TE DELIJE !

  • batko

    21. jul 2016 | 20:12

    Dobar potez.Mega je potnata kao sredina koja afirmise i unapredjuje potencijale mladih i talentovanih igraca. Ako i tamo ne uspe da se nametne, definitivno ce biti da mu nesto nedostaje da bi bio vrhunski igrac. Ako uspe, potvrdice tezu da Radonjic nije trener koji ume tslente da pretoci, ili pretvori, u asove, sto nije daleko od istine! Ali, cini mi se, da Tejicu, ipsk nesto nedostaje, bezvoljan je, nedovoljno "drcan"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA