≫ 

Tomić o eliminaciji Partizana: Mi nismo izgubili, a ovde se priča o potopu! (VIDEO)

Trener crno-belih, pred meč sa Bačkom, analizirao ambijent u javnosti posle ispadanja iz Evrope

  • 50
FK Partizan - FK Zaglembje, Ivan Tomić Foto: Marko Todorović

Fudbaleri Partizana u nedelju, utakmicom protiv debitanta u Superligi Bačke na "Karađorđu", kreću u novu sezonu u domaćem takmičenju.

Ipak, tema broj jedan u Humskoj i dalje je eliminacija crno-belih iz Evrope posle dva remija sa Zaglembjem posle kojih se, kao po inerciji, povela hajka na upravu, trenera Tomića, igrače...

O svemu tome govorio je trener Partizana u subotu na konferenciji za medije povodom meča sa Bačkom.

- Ovo je bolna eliminacija, za sve u klubu, navijače, pogotovo za mene. Za eliminaciju preuzimam odgovornost, naravno i izvinjavam se navijačima Partizana u svoje ime i igrača, a istovremeno im se zahvaljujem na podršci u obe utakmice - rekoa je Tomić.

>>> Ivica Iliev ima viziju: Ljudi, radimo dobro, videćete!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trener crno-belih ne vidi zbog čega se posle samo jednog neuspeha stvorila atmosfera naelektirsana atmosfera u javnosti.

- Najlakše je posle jedne utakmice tražiti glave i smene. Ja sam apsolutno spreman na sve. Prošao sam u Partizanu mnogo toga i kao igrač, i kao direktor i sada kao trener. Da budem potpuno jasan - ne borim se za svoju poziciju, već za nešto što je dobrobit srpskog fudbala. Mi smo za stav da šansu dajemo mladim igračima. Ne želimo da nagomilavamo strance, ne želimo legiju stranaca, nije nam taj stil, nije to naša filozofija, niti je to u interesu Partizana i srpskog fudbala i dali smo šansu mladim igračima. Ovaj tim ima pesprektvu.

Tomić se ovrnuo i na "zlonamerne kritike" pojedinih medija posle eliminacije iz Evrope.

- U sportu je neophodno racionalno prilaziti pobedama i porazima. Apsolutno sam spreman za kritike i svestan sam šta nosi rad u Partizanu, ali kritike treba da budu smislene. Ne bežim od kritike i spreman za njih. I sada ne želim da se držim zubima za mesto trenera, ali ne želim ni da dozvolim da budem kritikovan neobjektivno. Nama ostaje da se skoncetrišemo, fokusiramo i da učinimo sve da osvojimo duplu krunu.

>>> Ko sve leti iz Partizana posle debakla na početku sezone?

Dvomeč sa Zaglembjem Tomić je analizirao i kroz ulaganja u fudbal dve države.

- Poljska reprezentacija je na 16. mestu, mi na 27. Poljski klupski fudbal je na 18, a mi na 47. poziciji. Na upravo završenom Evropskom prvenstvu Poljska je bila četvrtfinalista, mi, nažalost svih nas koji se bavimo fudbalom, nismo bili ni učesnici. Zaglebje ima isti budžet kao i mi, njega finansira država odnosno rudnik soli, ekipa je tri godine zajedno. Kontinuitet je jedan od predusova za postizanje rezultata. Infrastruktura je na visokom nivou, a njihov fudbal u ekspanziji. Sve ono što kod nas nije - podvukao je Tomić i dodao:

- Nama je ovo bio tek drugi meč otkako smo zajedno. Naravno da nam je potrebno vreme. Da stavite 10 najboljih fudbalera sveta trebalo bi im vremena da se uigraju. Sada se, posle jednog promašenog penala, a da vas podsetim, mi nismo izgubili, priča o potpunom raspadu, potopu, da ništa ne valja. Pokazalo se još jednom da pobede doživljavamo u vidu vatrometa, a poraze kao da je ne daj bože sahrana i potreba za linčom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    23. jul 2016 | 15:39

    Koji je ovo licemer od čoveka pominje nešto Poljska 16 a mi 27, oni 8 a mi 47 (po ovoj njegovoj logici svi bi trebali da se plase Velskih timova jer su ispred Poljske po nacionalnim uspesima a Vojvodina se dobro izbori sa tim majstorima pre dva dana). I ne pominje da je Partizan 4 puta SKUPLJI od ovih evropskih brazilaca iz Poljske. Kaže posle jedne utakmice se traže krivci a on izgubio i 2 derbija, dopustio da se ekipa bori do zadnjeg kola sa Vojvodinom i Cukom za 2 mesto (tu ne postoji alibi, preuzeo je ekipu kada smo imali 3,4 bod više od njih). Ispadosmo zgog njega u drugom kolu LIGE EVROPE, aj da je liga sampiona pa da razumem, ne pamtim kada smo ispali u 2 kolu LE i umesto da ode sam pognute glave i da sačuva makar malo časti ona nastavlja da trlja so na ranu.

  • lepko

    23. jul 2016 | 18:13

    1. Preuzimas odgovornost? Sta to konkretno znaci? Evo i ja kao navijac preuzimam odgovornost. I sta sad? 2. Nisi ti izgubio utakmice, ali si morao da ih dobijes. Narocito u Beogradu. Sa igracem vise, ide sahovski potez, i nema imali smo 10 sansi, ta utakmica je trebalo da se dobije. 3. Prosao si mnogo toga u Partizanu. Znam. Oterao si Zuku, Knezevica, Bandalovskog ......i najboljeg igraca proleca Marka Jovanovica. 4. Forsiras mlade. Naravno, al ne u evropskim utakmicama, nego u domacem prvenstvu kada vodimo sa 3:0. Za to ti treba kostur iskusnih igraca. Koje smo sve igrace prodali kada su igrali Djordjevic, Zuka, Moreira, Diara. 5. Ako tako necemo da radimo, dzabe silne pare za pojacanja i obecanja o Ligi Evrope. Sta ce nam dzabe dovedeni igraci jer ce njima morati da se daje plata. Normalno. 6. Lepo je sto si spreman da trpis i primas kritike, jer si mlad i neiskusan trener, ali mladi i neiskusni treneri nisu za Partizan (Jesic, Vermezovic, Stevanovic, Rasovic). Njihove karijere posle Partizana su i sam znas kakve. Cak i Stanojevic, koji je izmislio struku za sve vas nabrojane nije posle Partizana dobro prosao. 7. Mozemo da se koncentrisemo i fokusiramo dok se ne useremo, prvi biti necemo. Nema potrebe za takvom manipulacijom, svi u ovoj drzavi to znaju. 8. Govoris o kontinuitetu igrackog sastava. Slazem se, ali se onda ne teraju Volkov, Branko Ilic, univerzalac, Bandalovski, takodje, Drincic i Lazovic vam bili na tacni da ih vratite. Pored njih bi i mladji stasali. Umesto njih dovedeni igraci sumnjivog kvaliteta, koji igraju, i oni koji su placeni a neigraju. 9. Nije grbavi tolko pametan, al je iskusan. Sinoc ekipi ne ide, a ekipa napada. Odma dva spica. Provukose se. Da li je to bas tolika nauka? Zar nismo i mi protiv Poljaka na kraju mogli sa dva spica? I naravno sa onim sahovskim potezom kad smo imali igraca vise. Ja se u fudbal nerazumem, al sam od svoje 7 godine na JNA. I drugim stadionima. Sad imam 54. Naucio sam valjda nesto. Po struci sam pravnik. I hvala svima koji su procitali ovo moje ludilo u glavi, slagali se samnom ili ne. Politika napolje iz Partizana, Partizan bez politicara. Podrska bivsim fudbalerima, na celu sa PETRICEM. SAMO ZAJEDNO.

  • Marko

    23. jul 2016 | 16:07

    Ma jok,nisi izgubio,pobedio si i prosao dalje...probudi se covece!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA