Pešić: Prvo poluvreme "Made in Red Star", Muta: Mi igramo tehnički, a oni "trči i pucaj"

Posle druge utakmice polufinala Zvezdin trener zadovoljan, a trener Radničkog ponovio da se favorizuje finale beogradskih večitih rivala

  • 1

Posle ubedljive igre i pobede nad Radničkim (76:62) košarkaši Crvene zvezde zasluženo putuju na majstoricu u Kragujevac. Dobru partiju izabranika, ali i atmosferu pohvalio je i Svetislav Pešić, trener Beograđana, rekavši da je ovo "Made in Red star" (napravljeno od strane Crvene zvezde prim. aut) i da je to reper za igru na kojoj će insistirati sledeće sezone.

- Iako je svima jasno da nema dve iste utakmice, deluje mi kao da smo mi nastavili onu iz Kragujevca. Prvih 20 minuta bilo je "Made in Red star" i to je ono što želimo sledeće sezone. Igra je bila fantastična, bar po mom viđenju. Imali smo i 20 asistencija što je imidž Radničkog. Mi smo ih uradili iz dobre odbrane, a kada sam rekao ovo "Made in" mislio sam upravo na to. Iz kontri smo dali 18, a iz tranzicije 26 poena. Takva igra motiviše i mene.

Na pitanje da li ima favorita u majstorici Pešić je rekao da "znamo s kim igramo" i dodao:

- Čeka nas meč protiv vrhunske ekipe. Sada je cilj da se dobro odmorimo i regenerišemo, a u međuvremenu ćemo analizirati utakmicu u kojoj ćemo se baviti samo dobrim stvarima. Ovo je plej-of i nema svrhe tražiti greške.

Miroslav Nikolić, strateg Kragujevčana pohvalio je atmosferu u "Pioniru" rekavši da je to "najbolja stvar za srpsku košarku", dok je u medije  okrivio za "forsiranje finala Partizan - Crvene zvezda". Drugi meč polufinala Superlige završen je trijumfom crveno-belih (76:62), pa će se ime finaliste plej-ofa znati posle majstorice koja se igra 1. juna

- Mi kao da smo iz Nemačke?! Izvinjavam se što smo morali da igramo protiv Zvezde. Ne znam zašto se od strane medija forsira finale Partizan - Zvezda, ali mislim da se i Radnički nešto pita. Na silu se ne može i zbog toga su nam uništeni razni centri, kao Vršac na primer.

Što se samog meča tiče Miroslav Nikolić nije bio "dug", ali je istakao da je pet promašenih trojki "kada su igrači bili sami kao duhovi" odlučilo pobednika.

- Pešić me nije iznenadio. Jurnjava... Mi smo slabo trčali i skakali. To je ključ i moraću da napravim dosta sastanaka kako bi igrače ubedio da protiv Zvezde mora da se trči i skače. Drugo, mi se nikada ne žalimo na suđenje, ali je kriterijum više odgovarao Zvezdi. Mi igramo tehnički, a oni trči-i-pucaj. Mi smo u Beograd došli malo prepotentno. Kada smo ih stizali moji igrači su promašili, iako su bili sami kao duhovi, pet trojki. Tu nije kriva odbrana već oni što su ih promašili. Da smo bili raspoloženiji i da smo odgovorili na trčanje, mi bismo Zvezdu sada dobili sa 15 razlike - rekao je Nikolić.

Favorita u majstorici nema, a kurtoazije radi ili ne, ovo su konstatovali i Pešić i Nikolić. Međutim, trener Kragujevčana je opet imao (ne)očekivan komentar.

- Nema favorita u majstorici. Pešić priča da imamo najskuplji sastav, a samo su on i Omar Tomas skuplji od našeg celog tima. Kakva je to demagogija?

Upitan da prokomentariše navode u kojima je Miroslav Nikolić okrivio medije da "forsiraju finale" večitih rivala trener Pešić je kratko replicirao:

- Nemam takav utisak. Muta nije samo moj kolega, on mi je i prijatelj. On ponekad emotivno reaguje, kao uostalom i ja, ali ne vidim da se to radi - rekao je Pešić.

(D. Ješić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA