Konačno je poznato ko će umesto Pelea zapaliti olimpijski plamen!

Gustavo Kuerten je prema izveštajima iz Brazila izabran za zamenu koja će umesto legendarnog fudbalera upaliti vatru na Marakani

  • 0

Novak Đoković, Gustavo Kuerten

Brazilski teniski velikan Gustavo Kuerten izabran je da zapali olimpijski plamen na otvaranju Olimpijskih igara u Riju, nakon što je fudbalska legenda Pele to odbio zbog zdravstvenih problema, tvrde brazilski internet mediji, a prenosi Rojters.

Kuertenov portparol je ovoj agenciji rekao da njegov klijent nije dobio pozivnicu, a Rojters navodi i da još nema ni zvanične potvrde organizatora.

Kuerten ima 40 godina i učestvovao je na Olimpijadama 2000. i 2004. godine u Sidneju i Atini, a bio je i svetski broj 1 i osvojio tri titule na pariskom Rolan Garosu.

Brazilska fudbalska legenda Pele neće prisustvovati današnjoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara iz zdravstvenih razloga.

Pele (75) je pozvan da zapali olimpijski plamen, mada organizatori igara to nisu zvanično potvrdili, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Fizički nisam sposoban da prisustvujem otvaranju Olimpijskih igara - naveo je Pele u današnjem saopštenju.

Pele je nedavno imao operaciju kuka i često hoda uz pomoć štapa. Njegovo odsustvo sa ove svečanosti, u bilo kom svojstvu, predstavlja veliko razočarenje za fanove koji su mu posvećeni i 40 godina nakon što je prestao da igra fudbal.

- Samo je bog važniji od zdravlja - napisao je Pele u saopštenju i dodao da je u životu "imao prelome, operacije, bolove, pobede i poraze  i da je "uvek poštovao svoje obožavatelje".

Uloga Pelea na otvaranju Olimpijade nije bila precizirana. Pele se u saopštenju javno izvinjava razočaranim Brazilcima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA