Nikolić: Predstavnici Kosova, ipak, dobili tretman kao i svi drugi u Riju

Brazilci isprva nisu bili raspoloženi da izađu u susret predstavnicima takozvane države, ali...

  • 13

Predsednik Srbije Tomisalv Nikolić je izjavio da su predstavnici Kosova, uprkos protivljenju brazilskih zvaničnika, na kraju, ipak, dobili tretman na Olimpijskim igrama.

Letnje Olimpijske igre, prve na tlu Južne Amerike, a ukupno 31. po redu, otvorene su u noći između petka i subote po centralnoevropskom vremenu, svečanom ceremonijom na čuvenoj "Marakani" u Rio de Žaneiru, a Nikolić je rekao za RTS da je imao priliku da se susretne sa predstavnicima raznih zemalja koji su, takođe, došli da bodre svoje sportiste.

- Pošto se radi o sportu i pošto se naši sportisti međusobno druže, tako sam se i ja trudio da ostvarim komunikaciju sa svima, bar na nivou kurtoaznog pozdravljanja iako mi uvek imamo problem sa predstavnicima takozvane države Kosovo, koji su se i ovde pojavili uz potpunu podršku i saglasnost Međunarodnog olimpijskog komiteta, a uz protivljenje brazilskih zvaničnika koji su na kraju, ipak, pružili tretman predstavnicima prištinske administracije kao i drugima - rekao je Nikolić.

>>> Srpski sportisti silaze sa postolja ako Kosovo osvoji medalju na Igrama!

Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

On je kazao da se susreo sa dosta svojih poznanika i prijatelja, kao i da su se u jednom trenutku okupili predsednici Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske i Srbije.

- Tu nas je zatekao predsednik Francuske Fransoa Oland i rekao - "šta, vi to pravite neki novi savez, bezmalo svih bivših istočno-evropskih zemalja". Mislim da je i ovo prilika i ja sam je iskoristio da razgovaram i o nekim drugim temama sa predsednicima, ali nije prilika za svađu već da, ako vam se neko ne sviđa, da ga pozdravite i produžite dalje - naveo je predsednik Srbije.

Komentarišući remi u vateropolu između Srbije i Mađarske, on je rekao da trenutno nije važno što nismo pobedili, pošto je pobeda nad Mađarima mnogo važnija u polufinalu ili finalu.

Kako kaže, sportisti su veoma spremni, motivisani i raspoloženi i Srbija će dobiti medalju koju očekuje.

On je dodao da se povećava nezaposlenost u Brazilu, što je dalo povoda opoziciji i nekim grupama da protestuju.

- To sa zika virusom je priča kao i sa svim virusima koje su nam predstavljali kao svetske opasnosti. Teško je sportistima da prvi put dođu u Latinsku ameriku i dožive olimpijadu posto su uslovi drugačiji. Danas je vrlo teško da nađete ekonomski snažnu zemlju koja može da organizuje olimpijske igre i dobro je što će to sledeći biti Japan. Vidi se da ovde nisu stigli baš sve da urade i mnogo toga su pokrili dekoracijom, ali za sada organizacija funkcioniše besprekorno i nadam se da će sve biti kako treba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    7. avgust 2016 | 09:59

    Sta ces ti u Brazilu jos sa tom zenturacom,koliko to kosta ovaj narod

  • Dino

    6. avgust 2016 | 22:23

    Haha Brazilci protiv Kosova? Pa u kom svijetu vi živite? Brazilci ne znaju za Srbiju a da znaju za Kosovo a uostalom ko pita Brazilce za mišljenje,a pogotovo Nikolića,MOK je priznao Kosovo kao i UN i gotova prica

  • B.b

    7. avgust 2016 | 08:02

    a jesi popio kafu sa Tacim jer i on te tamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA