≫ 

Đorđević: Odličan meč, ali čekaju nas teži rivali!

Australija je mnogo ozbiljna ekipa, sa pet NBA igrača, sa veoma dobrim fizikalijama, ali kao i svi imaju slabe tačke. Na nama je da ih pronađemo i napadnemo, rekao je selektor Srbije

  • 7

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević istakao je da je zadovoljan prvom pobedom na Olimpijskim igrama. Ipak, on upozorava na sledećeg rivala Australiju koja igra veoma dobro.

>>> OVAKVU SRBIJU SMO ČEKALI 12 GODINA: Orlovi uništili Venecuelu za silovit start!

- Lepa činjenica da smo ostvarili prvi trijumf za srpsku košarku na Igrama, svima nam je drago. Tražili smo da budemo ovde da uradimo ovo, ali je ovo samo jedna epizoda.

>>> Teodosić ovom asistencijom oduševio Amerikance: Čak ni mi nismo videli gde je lopta otišla (VIDEO)

- Idemo dalje, čeka nas Australija, koja igra odlično. Pobedili su Francusku ubedljivo, koja možda nije imala način da pripremi ovaj turnir na poravi način.

>>> Možda niste videli, ali ON je postigao prvi koš u istoriji Srbije na Olimpijskim igrama

- Mi smo odigrali odlično. Imam respekt prema Venecueli i njihovom treneru koji je napravio šampiona Južne Amerike od njih - kaže Đorđević i dodaje:

- Utakmica je završena kasno, posle ponoći, ali bar u nedelju možemo da odspavamo jer je termin za trening u 12 sati

Što se tiče Australije naš selektor je obazriv i ističe da se radi o veoma jakoj ekipi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Imaju brzinu, eksplozivnost, ekipa koja je jako spremna. njihova košarka je bazirana na atletici. Oni su uvek nezgodni svima na Olimpijskim igrama. Imaju pet NBA igrača koji igraju na jako visokom nivou.

- Imaju Milsa koji je jedan od najboljih šutera, Bogut je plejmejker na terenu, doneo je jednu novu viziju. Šta god su hteli prodali su Francuzima.

- Međutim, imaju i oni slabosti, mi verujemo u sebe idemo na pobedu kao i svaku utakmicu. Biće teža nego prva, ali očigledno je Australija ekipa koja će biti u drugom krugu - poručio je Đorđević.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA