Naoružani razbojnici ojadili Crnogorce u Riju: Oteli im SVE stvari i automobil!

Ambasada Crne Gore u Argentini, koja je zadužena za konzularne poslove u Brazilu, uputiće protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Brazila, zbog ovog incidenta

  • 12

Službenik Crnogorskog olimpijskog komiteta Nikola Đurović, predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini, koja je nadležna za Brazil Miljan Mugoša, te dvojica predstavnika crnogorske dijaspore – Božidar Šaranović iz Amerike i Nikolas Vukasović iz Argentine (pokrajina Santa Fe), napadnuti su u ponedeljak uveče Rio de Žaneiru, u blizini aerodroma, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), a prenose crnogorski mediji.

>>> Pokušali da opljačkaju ruskog diplomatu u Riju, on uvukao u kola jednog napadača i UBIO GA

- Dok su se vraćali sa aerodroma, na kome su službenik COK-a i službenik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini dočekali Vukasovića, koji je stigao u posetu olimpijskom timu, u službenom automobilu olimpijskih igara, koje je COK-u dodelio Organizacioni komitet, njihovo vozilo udario je automobil u kome su bili naoružani razbojnici - navodi se u saopštenju.

Pod pretnjom oružjem, njima trojici otete su sve lične stvari i službeni automobil MOK-a.

- Veoma priprabnom i prisebnom reakcijom službenika diplomatsko-konzularnog predstavništva i službenika COK-a izbegnut je incident sa težim posledicama i niko nije povređen - navodi se u saopštenju COK-a.

>>> SLIKALI SE U FAVELI, PA IH OTELI: Švedski turisti doživeli HOROR na letovanju!

Neposredno nakon incidenta, na lice mesta stigla je brazilska policija, koja je napravila uviđaj i koja ih je sprovela do hotela u kome su smešteni predstavnici olimpijskih komiteta i zvaničnici MOK-a. O teškom incidentu upoznat je Organizacioni komitet Olimpijskih igara, sa kojim će, povodom incidenta, predstavnici naše olimpijske misije održati hitan sastanak.

Ambasada Crne Gore u Argentini, koja je zadužena za konzularne poslove u Brazilu, uputiće protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Brazila. COK je predvidio da bi ovakve situacije mogle da se dogode, navodi se u daljem saopštenju, pa je upravo zbog toga pozvao predstavnika crnogorskog diplomatsko-konzularnog predstavništva u Argentini, da bi bio na usluzi našim državljanima i pomogao im da lakše reše probleme, sa kojim bi mogli da se suoče tokom boravka u Brazilu.

>>> EKSPLOZIJA U RIJU: Sumnjiva torba kod cilja na biciklističkoj trci!

Iz COK-a su pokazali zabrinutost zbog bezbednosne situacije i izražava veliku zabrinutost zbog načina na koji su organizatori rešili pitanje bezbednosti učesnika Olimpijskih igara i predstavnika olimpijske porodice.

COK je još jednom preporučio crnogorskim sportistima da se, bez potrebe, ne kreću izvan obezbijeđenih takmičarskih zona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA