≫ 

Kraljica Ivana pokorila Lozanu! Šampionka oduvala konkurenciju u Dijamantskoj ligi!

Najbolja srpska atletičarka nastavlja silovito i posle Rija

  • 36

Ivana Španović je oduvala konkurenciju na mitingu Dijamantske lige u Lozani i trijumfovala, i to svega nedelju dana posle osvajanja olimpijske bronze, prve medalje za srpsku atletiku posle 60 godina.

Naša najbolja atletičarka je slavila i četvrti put ove sezone u Dijamantskoj trci (Šangaj, Oslo, Stokholm). Ona je ovim trijumfom obezbedila prvo i trci za dijamante jer dva mitinga pre kraja ima 48 bodova, odnosno 30 više od drugoplasirane.

>>> Ivana Španović pred Dijamantskim trofejom: Rio mi je motivacija za pobede!

Drugo mesto osvojila je Britanka Ugen Lorejn skokom od 6.71 metar, a treće Ruskinji Dariji Klišini sa 6.50.

Pobednički skok zabeležila je u drugoj seriji - 6.83 metara. U prvoj se zagrejala sa 6.79, dok je u trećoj ponovila rezultat iz druge serije, a potom je naredne dve preskočila. Takmičenje je završila skokom od 6.69 metara.

Pobedom u Lozani, u ukupnom poretku, Španovićeva je ostala na prvom mestu i osvojila 40.000 dolara, a već je inkasirala 30.000, pošto se svaki pojedinaci trijumf vrednuje sa 10.000 dolara.

Interesantno je da je olimpijska šampionka iz Rija Tijana Bartoleta potpuno podbacila, završivši na petom mestu sa najboljim skokom od 6.46 metara.

Printskrin: lausanne.diamondleague.com Printskrin: lausanne.diamondleague.com

Španović vodi sa 48 bodova i na korak je od pobede i nagrade od 40.000 dolara. Do kraja sezone ostala su još tri mitinga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA