DELIJE NISU PUSTILE BED BLU BOJSE NA MARAKANU! Srbi glumili Hrvate za 10 evra i sendvič! (VIDEO)

Filmska ekipa iz Hrvatske pokušala je da snimi film o "Bed Blu Bojsima" na Marakani, ali nisu uspeli, pa su morali da odu u drugi grad u Srbiji

  • 24

Hrvatska filmska ekipa snimila je film ZG80 koji je nastao iz priča i anegdota navijača Dinama Bed Blu Bojsa sa kraja osamdesetih godina prošlog veka.

>>> Delije se poigrale sa koreografijom pred meč sa Sasuolom (VIDEO)

Ekranizacija kojoj nije primaran dokumentaristički, već zabavni efekat gostovanja koja su sa sobom nosila “miris krvi i benzina”, otvorila je dubok jaz u navijačkim krugovima.

>>> Pesma Delija se ori na trgu u Ređo Emiliji: Dve hiljade navijača Zvezde pravi feštu pred meč (VIDEO) (FOTO)

Iako su ga jedni hvalili, drugi kudili o ovom filmu se u Hrvatskoj priča. A za nas je najzanimljivija priča da su hteli deo filma da snime na Marakani jer se radi o gostovanju Bed Blu Bojsa, ali Delije nisu dale da se film snima tu.

Reditelj je Igor Šeregi a producent Ljubo Zdjelarević i oni objašnjavaju kako je to bilo u Beogradu.

- Da, hteli smo snimati na Marakani, a dobili smo odgovor: “OK, možete snimati, ali na vlastitu odgovornost!” Ajde ti, brate, snimaj na Marakani na vlastitu odgovornost. I to snimi da Bojs preskače ogradu i dolazi do centra terena s Dinamovom zastavom u ruci.

- Mi smo, naravno, tu scenu želeli snimiti tamo, ali na vlastitu odgovornost? Budimo realni... - priča Šeregi.

Puno je bilo priča oko Marakane, a čak ni novac ne bi pomogao da se tamo snimi scena

- Nismo mogli verovati da se tamo Delije pitaju baš sve. Kad smo počeli pregovarati preko naših saradnika iz Beograda, došla je informacija da se preti direktoru Crvene zvezde da će mu biti zapaljen auto ako nas pusti na stadion.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- I onda kad smo i počeli snimati u Beogradu, čuvala nas je policija, a dosta kaskadera bili su Delije koji rade za lovu. Zvali su nekog svog poslanika, vođu, koji je putem megafona poručio svima: “Ne mogu, bre, ovi Hrvati na Marakanu!”

Međutim...

- Čudesno je da niko nije pitao za lovu, dakle da smo ponudili milion dolara koje, jasno, nemamo, oni bi kazali - ne može! Kako god zvuči, navijači su jedini deo društva koji se pokazao nepotkupljivim.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na kraju scene Marakane  su snimane u Kragujevcu!

- Hteli smo, naravno, kružni, crveno-beli stadion. Pokušali smo u Novom Sadu, ali Vojvodina usko sarađuje sa Zvezdom pa je to propalo, a onda su nas nazvali ljudi iz Kragujevca i kazali “dođite kod nas”. Pazi, iz Kragujevca!

- A tamo su statisti, odredom Srbi, glumili Hrvate za 70 kuna (10 evra) i sendvič. Kapitalizam je... pobedio.

(Telegraf.rs/Sportske novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bazinga

    1. septembar 2016 | 13:00

    Sto nisu otisli na JNA oni su njihovi, pustili bi ih i za dzabe da urade sta god hoce

  • ironičar

    1. septembar 2016 | 14:25

    Realno... Srbinu sve za pare... sramota ...ajde da živimo u nekoj drugoj dimenziji ali realno, da je neki srpski reditelj hteo snimati nešto ovako na nekom hrvatskom stadionu, država Hrvatska bi im zabranili pristup ... još malo pa koncert tzv. tompsona u Beogradskoj areni, jer kod nas je sve moguće, zahvaljujući američkoj i britanskoj ambasadi, zapadnim tajnim službama a naajviše domaćim izdajnicima i plaćenicima koji vode ovu državu ....

  • Don Mason CZBG

    1. septembar 2016 | 14:33

    Zaboscemo mi zastavu u centar vase ustaske silovane lobanje, samo vi sanjajte. A kragujevcane za ovu izdaju Srbije cekaju nove sumarice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA