≫ 

Prijatelj Srbije je novi predsednik UEFA: I Kokeza je bio uz Slovenca Čeferina (FOTO)

Čeferin je ubedljivo slavio sa 42 od 55 glasova

  • 17

Slovenac Aleksander Čeferin izabran je za novog predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) na kongresu te organizacije u Atini.

On je dobio 42 glasa od 55 članica UEFA i ubedljivo pobedio protivkandidata Holanđanina Mihaela Van Praga. Čeferin na čelu UEFA nasleđuje Mišela Platinija, koji je morao da se povuče nakon suspenzije zbog korupcije.

- Velika je čast biti predsjednik UEFA, ali istovremeno i velika odgovornost. Znači mi što sam izabran, a moja mala i prelepa Slovenija ponosna je na mene. Ono što znam jeste da sam timski igrač i čovek od reči. Nisam zabavljač i ne dajem neka nerealna obećanja - rekao je Čeferin.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Za Slovenca je inače bio i Fudbalski savez Srbije na čelu sa Slavišom Kokezom koji nikada nije krio privrženost Čeferinu.

Takođe, jedan od lobista bio je i proslavljeni srpski reprezentativac Dejan Stanković.

- Pobeda gospodina Čeferina je velika pobeda za fudbal. Fudbalski savez Srbije među prvima je podržao njegovu kandidaturu, prepoznao energiju i potencijal koju poseduje za obavljanje ovako odgovorne funkcije. Dok je bio na čelu FS Slovenije imali smo izvanrednu saradnju i posle ovog izbora siguran sam da će UEFA sa njim na čelu imati pouzdanog partnera u Fudbalskom savezu Srbije – rekao je Slaviša Kokeza, predsednik FSS.

Čeferin je sedmi predsednik UEFA od 1954. godine. Po struci je pravnik, a specijalizovao se za rad sa sportistima i sportskim klubovima.

Predsednik je FS Slovenije od 2011. godine, kada je postao i potpredsednik pravne komisije UEFA. Tečno govori engleski i italijanski jezik.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA