Novo otkriće Engleza: Murinjo oterao doktorku iako mu je pomogla kad se onesvestio

Portugalac je krajem septembra prošle godine bukvalno najurio Evu Karneiro, iako mu je ova prva pomogla kada se srušio tokom turneje

  • 1

Tema dana u engleskim medijima je knjiga “Žoze Murinjo - izbliza i lično” iz koje portali "čupaju" najinteresantnije detalje iz engleske karijere slavnog trnera.

>>> Zbog ove knjige mnogi više neće voleti Murinja!

Knjigu je napisao britanski novinar Robert Bizli koji je dugogodišnji hroničar Murinjove ostrvske karijere i sa kojim je obavio veliki broj intervjua. U Engleskoj kažu: ako neko "u dušu zna" Murinja, onda je to Bizli.

On je u knjizi otkrio i jedan, do sada nepoznat detalj. Bizli se prisetio događaja iz 2013. godine na predsezonskoj turneji "plavaca" u Sjedinjenim Američkim Državama, kada je, šetajući hotelom, naišao na Murinja koji je ležao bez svesti.

- Kako sam skrenuo niz hodnik hotela, tamo je, ležeći okrenut licem nadole, ležao Žoze Murinjo. Doktorka Čelsija Eva Karneiro je bila uz njega zajedno sa predstavnikom ekipe Gerijem Stejkerom. Istog trenutka sam krenuo prema njima i rekao sebi: "Vau, ovo će biti sjajna priča" - pristio se Bizli.

Dalje, kaže da su izrazi lica Karneirove i Stejkera bili "nerpocenjivi". Mislio je da ima najbolju priču tog leta. Međutim...

- Ne. Ne priča, samo ne priča. Dobro sam - osetio je Murinjo prisustvo "novinarskog njuškala" i onako polusvestan promrljao da je ovome odmah izbio iz glave ideju da u javnost iznosi da se onesvestio.

Foto: Profimedia, AP/Tanjug Foto: Profimedia, AP/Tanjug

Iako je sve delovalo dramatično, Murinjo nije bio životno ugrožen. Kasnije, nisam morao da ga tražim. On je našao mene. Prišao mi je i nasmejao se, mada nije mu bilo svejedno. Bilo ga je malo sramota, opisao je taj trenutak Bizli u svojoj knjizi.

- To što si video nije bilo ništa ozbiljno. Slošilo mi se i pao sam dok sam išao u sobu. ali, sada je sve u redu - rekao je Murinjo, tvrdi Bizli.

Portugalac je imao potrebu da mu objasni zbog čega je pao.

- Pio sam neke pilule zbog bolova u leđima. Posle toga smo imali trening na kom sam izgubio glas. Od doktora sam tražio da mi da i neke pilule za grlo, i on mi je dao. Nažalost, tablete za leđa i za grlo su u kombinaciji tako reagovale da sam se onesvestio.

Sudbina Eve Karneiro, koja je pomogla Murinju kada se onesvestio, je poznata. Nju je Portugalac odstranio iz kluba krajem septembra 2015. godine, jer se ona oglušila o direktive Portugalca prilikom ukazivanja pomoći igraču Čelsija u finišu utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    23. septembar 2016 | 18:31

    Da li iko od vas moze da zamisli, koliki ego ima uspesna osoba, bilo koja u bilo cemu planetarnom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA