≫ 

"PLASTIČAN KLUB": Još jedna navijačka grupa zagorčava život najomražnijem nemačkom timu!

Ne jenjava nezadovoljstvo među strastvenim navijačima u Nemačkoj

  • 0

Navijači u Nemačkoj ne praštaju prekršen "kodeks" po kom su bundesligaški klubovi specifični, pa su različiti protesti prema novom članu najjače nemačke lige sve češći.

 

Nedavno su navijači Borusije Dortmund bojkotovali utakmicu sa Red Bul Lajpcigom, a nezadovoljstvo su pokazale i pristalice Kelna.

 

Oni su pred duel svoje utakmice sa Red Bulom protestovali sedeći na ulicama, blokirajući autobus gostujuće ekipe, zbog čega je utakmica (1:1) kasnila 15-ak minuta.

 

Stotinak navijača "jarčeva" je zaustavilo saobraćaj tom prilikom, pa je autobus do stadiona stigao alternativnim putem. Problem je bio, međutim, što vozilo nije moglo da bude parkirano u podzemnoj garaži.

 

- Imali smo problema na putu do stadiona i trebalo nam je više vremena da se pripremimo za meč - rekao je Ralf Hazenhutl, trener kluba osnovanog 2009. godine.

 

Osim Kelnovih i Dortmundovih navijača, i druge grupe su protiv novog člana Bundes lige, i tvtde da je u pitanju plastični klub bez prave navijačke baze i koji postoji samo zahvaljujući Red Bulu.

 

Lajpcig je u vlasništvu Ditriha Matešica, vlasnika ove moćne kompanije, a upravo je njegov klub zaobišao mnoga pravila da bi imao pravo nastupa u Bundes ligi – prvenstveno, ono pravilo da se klub ne može zvati po sponzoru, i da se mora omogućiti članovima da učestvuju u radu kluba.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA