≫ 

Džikić se oglasio zbog prelaska Rakićevića u Zvezdu!

Trener Partizana poželeo sreću novom košarkašu crveno-belih

  • 10
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trener Partizana Aleksandar Džikić govorio je na konferenciji za medije o predstojećoj utakmici protiv Cibone, koji je zakazan za 19 časova u petak. Takođe, novinare interesovalo i mišljenje o tome što je Petar Rakićević potpisao za Crvenu zvezdu, iako je pre nekoliko dana faktički bio u Partizanu, pa je Džikić dao mišljenje i o tome.

>>> Partizan se oglasio o prelasku Rakićevića u Zvezdu!

>>> KO JE KOME UZEO VIŠE IGRAČA? Pre 70 godina Partizan je oteo Zvezdi TROJICU i od tada traje ovaj rivalitet!

- Ne komentarišem igrače drugih timova, to je vulgarno. Doneo je odluku, želim mu svu sreću. Naša tendencija od letos je bila da dovodimo dobre srpske igrače. Valjda ćemo nešto iz ovog primera da naučimo, pa ćemo drugačije da se ponašamo ubuduće - rekao je Džikić.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

On se osvrnuo na ekipu Cibone i istakao da je reč o dobroj ekipi i da će njegovim igračima biti potrebno mnogo koncentracije kako bih ih zaustavili.

- Vraćamo se u Pionir. Nadam se pred punom dvoranom. Protivnik je vrlo neprijatan, talentovan. Dobar miks iskusnih i talentovanih igrača. Stvarno dobro trče, u startnoj petorci imaju četiri igrača koji mogu da povuku loptu napred. Trebaće mnogo koncentracije da se to zaustavi.

- Što se nas tiče, moramo da igramo bolje nego u Skoplju. Ne smemo da poletimo posle tog rezultatski uspešnog nastupa, jer ova ekipa ima tendenciju da poleti. Uz to, ima i mnogo novajlija za koje ne znamo kako će reagovati pred punim Pionirom. Mi smo zato otvorili tri pripremne utakmice za javnost.

- Te utakmice su bile 'pune' i bogami neki od njih su dosta nezadovoljavajuće reagovali. Videćemo da li će ta energija biti nešto što će da ih ponese ili sputa. Očekujem tešku utakmicu, ovaj tim neće imati lakih utakmica ove sezone - rekao je Džikić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kada je reč o eventualnim pojačanjima, istakao je da ne može ništa da kaže, kao i o ciljevima kluba u ovoj sezoni.

- Tim je takakv kakav je za sada. Zna se odavno šta u regionu diktira sastave timova, nemoj da se igramo. Ne znam koliko godina unazad nijedan šampionski tim nije uspeo da sačuva okosnicu za narednu sezonu. Dakle, vrlo je jasno šta određuje sastave.

- Kada je reč o ciljevima, ne mogu da govorim, zaista. Dugačka je sezona, videćemo kako će da se to odrazi na sastav. Ne bih se ja upuštao u predvidjanja sada, mislim da je to neozbiljno. 'Furamo' priču od prošle sezone, prva sledeća utakmica je najvažnija - rekao je Džikić.

Duel Partizana protiv Cibone ima dug istorijat i on ističe da to što je derbi u pitanju može i da sputa igrače.

- Nekada emocije poguraju, a nekada sputaju igrače. Mi ćemo probati da uradimo šta je do nas, da tu energiju iskoristimo. Očekujem pravu takmičarsku utakmicu. Oni su krenuli pobedama, mi smo krenuli sa dve pobede, tako da nas očekuje jedna utakmica, kako se kaže, prava prvoligaška. Meni je derbi utakmica sa drugim protivnikom, ali da je ova utakmica velika, jeste. Ne verujem u košarci u veliku četvorku. Zna se šta je derbi - zaključio je Džikić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA