≫ 

Marko Nikolić i Saša Ilić lomili kolač na slavi Partizana! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli proslavili Krsnu slavu začeće svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg

  • 10

Dana 6. oktobra obeležava se veliki hrišćanski praznik – začeće svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg. Taj dan je i krsna slava FK Partizan.

>>> ''Pretite ustašama, a Partizan su vam osnovali Hrvati'': Poznati hrvatski novinar strašno isprozivao Grobare!

Privremena Uprava kluba na čelu sa Milošem Vazurom i sportskim direktorom Ivicom Ilijevim proslavila je svoju krsnu Slavu.

Prisustvovali su svi zaposleni u klubu kao i trener Marko Nikolić i kapiten Saša Ilić. Nikolić i Ilić su učestvovao i u vrtenju kolača.

U prostorijama fudbalskog kluba Partizan u podne održan je obred sečenja slavskog kolača, koji su učinili jerej Goran Đukić iz hrama Svetog Arhangela Gavrila, sa gostom, protojerejom-stavroforom Draganom Predićem iz hrama Pokrova Presvete Bogorodice uz prisustvo zaposlenika FK Partizan.

Svečanu slavsku besedu održao je protojerej stavrofor Dragan Predić. Nakon obreda i besede, održan je svečarski slavski ručak.

Inače, prema crkvenim predanjima roditelji svetog Jovana preteče bili su Jelisaveta i sveti prorok Zaharije. Jovanovi roditelji dočekali su već pozne životne godine bez potomstva. Tada se Božji blagovesnik, arhangel Gavrilo, javio pravednom Zahariji dok je služio Bogu u jerusalimskom hramu.

Božji izaslanik je Zahariji objavio da će njihove dugogodišnje molitve biti uslišene i da će njegova Jelisaveta roditi sina, koji će se zvati Jovan. Kako su oboje već bili stari, Zaharija je posumnjao u ove reči. Tog časa, prema predanju, Zaharija je onemeo i nije progovorio dok mu se nije rodio sin i dok on na jednoj daščici nije napisao Jovan.

Foto: FK Partizan Foto: FK Partizan

Sveti Jovan se naziva pretečom, jer je prethodio dolasku Isusa Hrista. Propovedao je u jordanskoj pustinji. U svojim besedama učio je ljude kako da budu bolji. Opominjao ih je da se pokaju, jer je Spasitelj već došao, a onome ko se ne popravi, biće zatvoreno Carstvo nebesko. Takodje je govorio ljudima da se pokaju i pristupe svetom činu krštenja. Pošto je sveti Jovan krstio Isusa Hrista, naziva se još i Krstitelj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlaja

    6. oktobar 2016 | 16:40

    Od kad komunisti( partizani),slave slavu?

  • Putin R.S

    6. oktobar 2016 | 17:17

    Jel to u slavu prvog predsednika? Ako je tako onda cestitke. A kada dolaze gosti iz Zagreba?

  • FADILJ VOKRI

    8. oktobar 2016 | 21:26

    Cestitam uvek sam sa vama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA