VESLAČEV DRUG: Rekao je: "Brate, stani!" i srušio se na leđa

"Video sam da me čudno gleda i da je bled kao krpa, a onda je samo pao", kaže Miloš Stanojević koji je bio u čamcu sa nastradalim reprezentativcem Srbije u veslanju Nemanjom Nešićem

  • 1

Bio je bled kao krpa i čudno me je pogledao, a zatim pao na leđa, ispričao je Miloš Stanojević, koji je bio u čamcu s tragično nastradalim reprezentativcem Srbije u veslanju Nemanjom Nešićem (24).

Kandidat za odlazak na Olimpijske igre u Londonu umro je juče na prepodnevnom treningu, a sa Nešićem u čamcu bio je Miloš Stanojević, koji je uvek veslao s njim.

- Bio je to uobičajen trening kakve smo imali dva puta nedeljno. Malo smo pojačali tempo, sve je bilo normalno, a onda sam čuo kako mi je Nemanja dobacio: "Brate, stani". Okrenuo sam se, upitao ga da li da ublažimo tempo, a on je samo rekao: "Ma okej, okej". Nastavili smo da veslamo, a onda sam osetio da nešto nije u redu! Ponovo sam se okrenuo, video da me čudno gleda i da je bled kao krpa, a onda se srušio na leđa. Bio sam šokiran - priča Stanojević.

Mladi veslač i trener, koji je iza njih bio u motornom čamcu, učinili su sve da pomognu Nemanji.

- Odmah smo ga prebacili do obale, gde nas je već čekala Hitna pomoć. Izvukli smo Nemanju iz čamca i odvezen je u bolnicu, ali spasa mu nije bilo. Nas dvojica smo bili cimeri, eto, malo nam je nedostajalo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Imali smo u septembru i novembru prošle godine lekarske preglede, a on se nikad nije požalio ni na šta - ispričao je Miloš Stanojević koji zbog šoka koji je preživeo i sam potražio lekarsku pomoć u zemunskoj bolnici.

Dejan Guslov, trener veslačkog kluba Smederevo, čiji je Nemanja bio član, kaže da je Nešić bio na rutinskom treningu posle kvalifikacione regate.

- Ne znam ni sam šta da vam kažem. Bio je to rutinski trening posle kvalifikacione regate. Takvi treninzi se održavaju u terminu posle takmičenja i nisu posebno naporni. Nemanji je pozlilo u čamcu - kratko je rekao potreseni Guslov.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraguj

    7. jun 2012 | 09:55

    A ovoliko političara, lopina.... i još živi. Saučešće porodici i Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA