BIVŠA SFRJ HARA EVROPOM: Tri ekipe prve u grupi kvalifikacija za Mundijal!

Tri reprezentacije sa prostora SFRJ su na dobrom putu da izvade mundijalsku vizu

  • 11

Od raspada Jugoslavije, nije se desilo da više od dve bivše SFRJ republike imaju predstavnika na Svetskom prvenstvu u fudbalu. To bi moglo da se promeni ovaj put u Rusiji, koja će biti domaćin 2018.

Srbija je na čelu grupe D, Crna Gora grupe E, a Hrvatska je neprikosnovena u I. Svi timovi imaju po sedam bodova, s time da Srbija deli vrh sa Irskom, Crna Gora sa Poljskom, Hrvatska sa Islandom, ali uz bolju gol razliku. Od ostalih SFRJ ekipa, Slovenija se solidno kotira u grupi F (Engleska prva sa sedam bodova, Slovenija i Litvanija imaju po pet), Makedonci su na dnu grupe G bez bodova, Bosna i Hercegovina kaska u grupi H sa šest bodova, pošto po devet imaju Belgija i Grčka.

>>> NEKA NOVA SRBIJA: Ovih pet neverovatnih stvari smo primetili na meču sa Austrijom! (FOTO)

Naravno, za prognoze jeste rano, ali nije nemoguće da barem tri reprezentacije sa teritorije nekada velike države odu u Rusiju.

Srbija je počela da se uzdiže pod vođstvom selektora Slavoljuba Muslina, koji je pronašao pravu formulu sa tandemom Kostić - Tadić. Novembarsko gostovanje u Velsu moglo bi umnogome da odredi dalji put i trasira put ka Rusiji, dok su Crnogorci najprijatnije iznenađenje grupe E.

Dobro jutro Crna Goro! Pogledajte slavlje naših fudbalera u avionu

A video posted by www.reprezentacija.me (@reprezentacija.me) on

Imaju gol razliku 7:1, selektor Ljubiša Tumbaković napravio je odličnu atmosferu u reprezentaciji, odbranom komanduje Stefan Savić, u napadu je glavni Jovetić, a u grupi je najopasniji rival selekcija Poljske, pratioci su Rumunija, Danska, Kazahstan i Jermenija.

Hrvati su takođe pokazali sigurnost u odbrani (8:1), za sada samo dele čelo sa Islandom, koji je bio najveći hit poslednjeg Evropskog prvenstva. Tu su još Ukrajina, Turska, Finska i tzv. Kosovo, ali su Hrvati favoriti u skladu sa uigranošću i tradicijom odlazaka na velike turnire.

Prvoplasirani idu dalje, a najboljih osam drugoplasiranih ekipa će u baraž kvalifikacija.

Podsećanja radi,  od raspada SFRJ, nijednom tri ekipe nisu otišle na najveću svetsku fudbalsku smotru. U Francuskoj su 1998. učestvovale Hrvatska i Jugoslavija, 2002. su u Južnoj Koreji igrale Hrvatska i Slovenija, a Nemačka je četiri godine kasnije ugostila Hrvatsku i SCG. U Južnoj Africi su 2010. igrale Srbija i Slovenija, u Brazilu su pre dve godine Hrvatska i BiH bile predstavnici nekadašnje SFRJ. Možda je konačno vreme da se granica od dve ekipe konačno prevaziđe?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    12. oktobar 2016 | 22:19

    Dace Bog da tako i ostane

  • Дача

    12. oktobar 2016 | 22:15

    Дали је ово знак да ако идемо пут русије да ће нам ићи боље

  • Dendzo

    12. oktobar 2016 | 22:29

    Super je sve ovo, ali pomalo se plasim. U kvalifikacijama za EP 2008. smo imali tri pobede (Azerbejdzan, Belgija, Jermenija) i remi (Poljska) posle 4 kola.A onda je doslo prolece i kiks od Kazahstana koji nas je udaljio od EP. Ovaj put je slicno a na prolece nas ceka Gruzija, rival kojeg se najvise plasim jos od kad sam saznao ko su nam protivnici. Ako prebrodimo uspesno Gruzijce na prolece vrata SP su nam sirom otvorena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA