Radonjić: Tragedija utiče na sve utakmice sa Galatasarajem

Trener crveno-belih kaže da je za mečeve protiv turske ekipe potreba posebna priprema

  • 6
 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su Istanbul, gde u petak igraju meč drugog kola Evrolige protiv Galatasaraja.

Trener  Dejan Radonjić tvrdi da meč nosi dodatnu težinu zbog tragedije i ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića.

- Svesni smo činjenice da je priprema za ovakav meč uvek specifična zbog tragedije koja nas je zadesila pre dve godine i nešto što utiče na utakmice sa njima. Galatasaraj je napravio odličan, vrlo kvalitetan tim, sa čak devet stranaca, imaju iskustvo, veliki napadački potencijal i znamo da nas čeka vrlo težak meč po svim aspektima - rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je posebno apostrofirao vrlo težak i gust raspored, pošto će ekipa odigrati pet utakmica u narednih 10 dana.

- Ovakav ritam utakmica je nešto o čemu smo već pričali, nešto sa čime smo se već susreli u borbi za trofeje prošle sezone, ali nismo u prvom mesecu takmičenja. Imaćemo još ovakvih situacija tokom sezone, ali treba sačekati i videti kako će to da se odrazi na kvalitet igre i rezultate tima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović ističe da je ključ u Istanbulu dobra odbrana, ali i da je Zvezdina prednost timska igra, iako je Galatasaraju prepustio ulogu favorita.

- Galatasaraj je doveo mnogo dobrih igrača, sjajnih individualaca sa 20 poena u rukama i svako može da prelomi meč. Ipak, idemo tamo sa jasnim ciljem, ne zanima nas ko je na drugoj strani, timska igra je naša predost u odnosu na njih i agresivna odbrana koja koja im ne prija. Uloga favorita je svakako na njima, ali idemo bez bele zastave. Ako odigramo kao što smo igrali u vecem delu duela sa Darušafakom, imamo itekako šanse - rekao je Mitrović.

Milko Bjelica ističe da su košarkaši Crvene zvezde spremni za gostovanje Galatasaraju.

- Važna utakmica je pred nama, pokušaćemo da iznenadimo Galatasaraj, koji je dosta izmenjen i ima puno kvalitetnih igrača. Ne zanima nas podrška i uzavrela atmosfera na tribinama, gledaćemo samo nas i našu igru. Igrali smo dosta takvih utakmica i spremni smo - zaključio je iskusni krilni centar.

Utakmica 2. kola Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u dvorani Abdi Ipekči.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    20. oktobar 2016 | 14:52

    Navijači Galatasaraja su najgori navijači na svetu.Sve sam ološ i Srbomrsci.Tragedija je i ta što imaju podršku oni i njihoh klub i svi turski klubovi ovde u Srbiji od navijača Partizana.Grobari i Turci su,sad se slobodno može reći,braća koja zajedno navijaju protiv Srba!!!!

  • Прле

    20. oktobar 2016 | 16:44

    Било би лепо да играчи обуку пригодне мајице које им Делије одреде!

  • ✩✩✩

    20. oktobar 2016 | 21:54

    Napred Galata! Oderi Krcunoviće koji imaju IDEU kako da pobede...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA