≫ 

Da li je ovo interes srpske košarke? I Nišlije dovele Amerikanca!

Konstantin angažovao Kajla Rendala (25) da im pomogne da izbore opstanak

  • 8

Posle velikih uspeha muške i ženske košarkaške reprezentacije, poslednjih godina stalno pričamo o Srbiji kao "zemlji košarke", i o tome šta je interes naše košarke.

>>> 10 NAJJAČIH SAVETA PATRIJARHA SRPSKE KOŠARKE! Evo kako treba da se radi sa mladima kako bi stvorili vrhunske igrače! (VIDEO)

Pošto niko do sada nije izašao sa idejom i vizijom kuda i kako treba da ide naša klupska košarka i dalje radimo u magli, bez ideje i bez koncepta.

O tome govori i potez niškog Konstantina, da za KLS ligu dovede američkog igrača Kajla Rendala (25) koji je igrao za Grinzboro u NCAA ligi, ali nije uspeo da bude draftovan.

I sad postavlja se pitanje šta će Konstantinu američki košarkaš, pri tom sumnjivog kvaliteta. Ali, sve i da je Majkl Džordan opet ostaje pitanje šta će im? Za domaću nebitnu KLS ligu koja nikoga ne zanima i koja ne donosi ništa?

Ako je Zvezdi i Partizanu potreban stranac ili više njih to može i da se razume zbog igranja u najjačim takmičenjima i ABA ligi koja donosi izlaz u Evropu. Za domaću KLS ligu potpuno je besmisleno dovoditi stranca. Bolje pustite klince da igraju ma makar ispali iz lige, ali će te imati koristi.

Recimo mladi Aleksa Simović (18) plejmejker nije igrao ni minut od početka lige, a Dušan Stanković (19) krilni centar igrao minimalno.

I nije samo Konstantin i ostali klubovi KLS lige imaju strance poput OKK Beograda koji je dove Kimani Frenda (40) i Napredak Džavana Dejvisa 

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ako nemaju svoje klince iz omladinskog pogona, mogli su da pogledaju po Srbiji da dovedu nekog talentovanog dečaka od 17,18 godina koji bi im značio više nego Amerikanac, koji će posle jedne sezone da ode.

Konstantin je trenutno poslednji na tabeli sa 3 poraza na startu i verovatno je proradila bojazan da će ispasti pa su odlučili da dovedu strancs da se bude takmac sa ostalim ekipama.

I posle se pitamo što nam klinci sa 14,15 i 16 godina odlaze u druge inoistrane klubove. Pa znaju da ovde ne mogu da dobiju šansu od prosečnih veterana.

(D.S.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosarkas

    29. oktobar 2016 | 11:16

    Nije konstantin jedini koji ima amerikanca, ima klubova kao napredak okk beograd koji isto imaju amerikance.

  • Sport = politika

    29. oktobar 2016 | 15:03

    A da li je interes Srpske kosarke da se novo zvezdino pojacanje placa 1 milion evra za sezonu, i to drzavnim parama? Uzgred, planiraju se jos jedno-dva takva pojacanja. Niko o tome ne sme ni rec da napise.

  • Hogar Strasni

    29. oktobar 2016 | 14:58

    D li je interes Srpske kosarke da se drzavnim parama finansira Covicev privatni klub?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA