Danci na sedmom nebu, Holanđani kukaju za promašenim šansama

Selektor "dinamitaša" Morten Olsen ponosan je na svoje izabranike, kapiten "lala" Mark van Bomel ne može da veruje kako su poraženi

  • 0

Selektor reprezentacije Danske Morten Olsen rekao je večeras da se njegov tim nije uplašio Holandije i da je na pravi način uspeo da zaustavi "lale".

- Znali smo kako Holanđani igraju i da su oni uvek dominantni na terenu. Ako se uplašite, oni to osete i onda obično igraju fantastično. Večeras smo odigrali baš onako kako je bilo potrebno da bismo zaustavili Holandiju. Mogu oni da kukaju za promašenim šansama, ali i mi smo imali prilike da postignemo drugi gol i lakše dođemo do trijumfa. Ponosan sam na svoje momke koji su ostali verni svom načinu igre, bez obzira na to što smo imali veliku ekipu preko puta sebe - rekao je Olsen novinarima u Harkovu.

Selekcija Danske večeras je golom Mihaela Krona-Delija u 24. minutu došla do prve pobede nad Holandijom u poslednjih 45 godina.

S druge strane, Holanđani ne mogu da veruju da su poraženi od autsajdera u grupi i svesni su da im sada "visi" prolaz u četvrtfinalne...

- Primili smo gol iz jedine opasne akcije koju su Danci napravili na večerašnjoj utakmici. Stvarno sam ostao bez teksta, jer su ovi bodovi bili zaista važni. Barem pet stopostotnih šansi smo propustili, jednom čak pogodili i stativu. To je previše promašenih prilika - istakao je igrač sredine terena Holandije Mark van Bomel.

Selektor Holandije Bert van Marvijk izjavio je da su promašene šanse skupo koštale Holandiju.

- To je fudbal. Bili smo odlučni u nameri da dođemo do pobede. Smatram da smo bili bolji, ali da bismo ostvarili rezultat, potrebno je postići gol - zaključio je Van Marvijk.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA