Uskoro kreću radovi na maloj sali Kombank Arene: Biće sve spremno do Evropskog atletskog prvenstva

Kada se osposobi mala sala stvoriće se idealni uslovi za održavanje međunarodnih sportskih manifestacija i treninge sportista

  • 0

Raspisan je tender za izvođača radova na rekonstrukciji i adaptaciji male sale u Kombank Areni, i očekuje se da će radovi biti završeni do održavanja Evropskog prvenstva u atletici u martu sledeće godine, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je podsetio da je Sala predviđena za pripremu, rekreaciju i zagrevanje sportista pred  takmičenja u velikoj dvorani Kombank Arene, sa kojom je povezana toplom vezom i kao takva ima ključnu ulogu u organizovanju velikih sportskih takmičenja u Beogradu.

- Mala sala je od izgradnje objekta van funkcije, nikada nije dovršena, nije dobila upotrebnu dozvolu i potpuno je neshvatljivo da jedan takav prostor sa mnogo potencijala, ne služi svrsi - rekao je Mali.

On je dodao da je to još jedan od nasleđenih projekata od prethodne gradske vlasti, koji je ostao nedovršen, te da se nagomilani problemi sada rešavaju i odlučeno je  da mala sala privede nameni.

- Želja nam je da obezbedimo našim sportistima odlične uslove i potrebnu infrastrukturu, kako bi nastavili da nižu uspehe. Ovo je projekat koji je nedostajao Beogradu - rekao je gradonačelnik, navodi se u saopštenju.

Kada se osposobi mala sala, kako kaže, stvoriće se idealni uslovi za održavanje međunarodnih sportskih manifestacija i treninge sportista.

- Mala sala će nakon EP u atletici biti na raspolaganju sportskim klubovima, namenjena za male sportove, kao i za razvoj amaterskog, rekreativnog i dečjeg sporta - rekao je Mali i dodao da će Kombank Arena do kraja godine nabaviti "medijsku kocku", koja će omogućiti publici bolji ugođaj na budućim događajima, od kojih će Evropsko atletsko prvenstvo biti prvo u nizu.

Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS
Foto: ASS Foto: ASS
Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA