Toni Nadal: Đoković je bolji igrač od Marija, ponovo će biti 1. teniser sveta!

Stric i trener najboljeg španskog tenisera ističe da je smena na čelu ATP liste došla kao posledica umora i Novakove naporne sezone

  • 12

Smena na vrhu ATP liste posle Mastersa u Parizu, i dalje je jedna od glavnih tema u teniskim krugovima, pa se povodom toga što je Endi Mari zauzeo vrh umesto Novaka Đokovića, oglasio i Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala.

Toni ističe da je srećan zbog Marija, ali smatra da je Đoković i dalje bolji igrač, ali je umor uzeo danak.

>>> Novak na novom udaru, a napao ga je najveći engleski licemer! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Srećan sam zbog njega, ali mislim da je Đoković malo bolji, to je pokazao u svojim najgorim trenucima. Novak je osvojio Australijan open. Rolan Garos, igrao finale US opena i do pada je došlo jer um mora da odmori. Sigurno je da će biti na vrhuncu sledeće godine - rekao je Toni.

>>>Novinari pitali Novaka da li se oseća ranjivo: Odgovor je baš kakav je trebalo da bude!

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

On je prokomentarisao kakve su šanse Rodžera Federera posle duge pauze zbog povreda, i izrazio sumnju da može ponovo da osvoji neki Gren slem.

- Biće on dobar ponovo, ali mislim da će mu biti teško da osvoji Grend slem jer se igra u pet setova, mada se nikada ne zna. Prošle godine na Vimbldonu je zamalo trijumfovao protiv Đokovića.

Kada je reč o Rafi Nadalu, koji je poput Federera, ranije završio sezonu zbog problema sa ručnim zglobom, Toni smatra da će se njegov štićenik vrlo brzo vratiti u prepoznatljivu formu i očekuje da osvoji jubilarni 10. Rolan Garos.

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

- Videćemo najboljeg Rafaela Nadala sledeće godine. Biće to sjajna sezona. Mislim da će na Rolan Garosu biti među favoritima, pored Đokovića. Tu je i Mari između ostalih, ali sam ubeđen da deseti trofej u Parizu može da dođe.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena već je počeo da se priprema za nove izazove.

- Počeli smo sa po sat vremena treninga svakoga dana i sada sve ide kako treba. Idemo korak po korak, baš kao što je doktor preporučio - zaključio je Toni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka

    16. novembar 2016 | 14:51

    Tako je Toni !!Marej je u firni ali jos treba da uci ..ihhh nihe to tek tako lako srusit Noleta.R Srpska uz Novaka uvek ma koji na ATP-lusti bio Federer ???Nadal ok..osvajace on jos GS

  • Tesla

    16. novembar 2016 | 15:35

    Napokon neko da kaze nesto realno

  • Dr.igy

    17. novembar 2016 | 10:08

    Nole care

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA